Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter en Auto slanglöst däck

Under de senaste, "run-flat" däck, så därför däcken fortsätter att vara funktionella efter en punktering, endast användes på limousiner bär dignitärer som en säkerhetsåtgärd. Nyligen har dock många tillverkare börjat montera run-flat däck till high-end modeller som en säkerhetsåtgärd. På dessa däck är sidoväggen förstärkas så att däcket kan köras på för kort avstånd, vilket gör att föraren kan nå en bensinstation eller garage för en reparation. Saker du behöver
Spare run-flat däck
Hylsnyckelsats
Jack
Visa fler instruktioner
1

Dra över till säker plats på den sida av vägen. Run-flat däck tillåter inte att du kan köra på obestämd tid. Den typiska driving range är högst 90 miles färdas i 50 mph. Om du behöver köra vidare, kan du behöva ändra run-flat däck själv.
2

Placera domkraften under bilen och placera den direkt under chassit på hörnet med punktering. Palla upp bilen så att däcket är igång.
3

Skruva muttrarna på hjulet med en socket. De muttrarna kan vara svårt att ta bort om de är rostiga eller installerades med en luftpistol. Twist hårt, vrida moturs, för att lossa och ta bort varje mutter.
4

Ta bort den gamla run-flat däck och ersätta det med reservhjulet. Sätt reservdäck på hjulnavet och refasten lug nötter med hjälp av en hylsa. Dra åt varje tappmuttem mycket bestämt.
5

Sänk bilen och ta bort domkraften.
6

Köp en ny run-flat däck från din lokala återförsäljare eller ett däck butik att byta ut reservdelar. Run-flat däck brukar kosta mellan $ 300 och $ 350. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101974.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.