Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en Ford Ka

En Ka är en modell som Ford säljer i Europa. Ford Ka är modern kompakt med de vanliga fyra hjul och en reserv. Ka har 13-tums däck som hålls på med fyra muttrarna. Vissa modeller har ett lock över klackarna som du behöver för att ta bort innan du kan komma åt muttrarna. Alla de verktyg du behöver för att byta däck på din Ford Ka kommer att lagras undan snyggt inne i stammen, eller starta som det heter i Europa. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på däcket som du vill ändra. Använd rörtång att vrida muttrarna ordentligt för att lossa, men inte ta bort dem.
2

Hitta jack-punkten under bilen och placera uttaget där. Ford Ka bilar kommer specifika stöttning instruktioner om var att placera domkraften. Om du är osäker, leta huvudramen medlem eller stöttning plattan närmast hjulet som ska bytas, och placera domkraften där.
3

Höj domkraften genom att vrida handtaget tills Jack förlängning och börjar att lyfta bilen. Lyft bilen tills däcket är ca 6 inches från marken.
4

Avlägsna muttrarna med rörtång och ställ dem åt sidan. Avlägsna däcket genom att greppa den ordentligt vid klockan sex och klockan nio position och dra bort bilen.
5

Rulla det nya däcket på plats och linje upp hålen med klackarna . Lyft upp däcket och på klackarna. Skjut den hela vägen på hjulet. Håll det där med ena handen medan du trär muttrarna tillbaka på klackarna med den andra handen.
6

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång precis tillräckligt för att hålla däcket ordentligt på plats.

7

Sänk Ka med domkraften tills hjulet sitter stadigt på marken. Dra jack ut och bort från bilen.
8

Dra åt muttrarna ordentligt. Lägg bort rörtång och domkraften, liksom det gamla däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101378.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.