Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När man byter däck på grund av slitbaneslitage

När dina däck slits tills de har en låg mönsterdjup , de blir farligt att köra på . Veta tecken på att din däck närmar sig slutet av sin livslängd hjälper dig att undvika explosioner och håller dig säker på vägen . Farorna
is på vägbanan och slitna däck är en farlig mix .

Däck som har förlorat det mesta av sin slitbanan har mindre grepp på vägen , vilket gör bilen mer benägna att glida på isiga och våta vägar . Om dina däck blir skallig , de är mer benägna att blåsa ut eller gå sönder under körning , liksom.
Lincoln Penny
Däck med nyare mönsterdjup grepp vägen för bättre kontroll .

Ett däck med ett mönsterdjup på 1/16-inch eller mindre måste bytas . Du kan testa din däckets mönsterdjup med ett öre . Med Lincolns profil vänd dig upp och ner , placera kanten av öre i slitbanan . Ett däck med bra mönsterdjup ska helt täcka Lincolns huvud . Om du kan se Lincolns ansikte , är det dags för ett nytt däck .
Slitlister

Du kan också berätta för ett däck behöver bytas när du kan se slitlister även med slitbanan. Dessa stänger är placerade av däcktillverkaren horisontellt i utrymmet mellan varje slitbanan . När slitlister och slitbanan höjd är densamma , är det dags för ett nytt däck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101682.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.