Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hemlagad hjulbalansering

Däck tekniker kommer att tala om två typer av hjul balansering, statisk och dynamisk. Statisk balans mäter brister i den vertikala balansen i ett hjul. Dynamisk jämvikt mäter hjulets placering längs både den vertikala och horisontella som är mera exakt. Modern spinn balancers är idealiska för att utföra en dynamisk balans. Du kan bygga din egen statisk balans maskin som gör att du kan uppnå en nära korrekt balans av dina däck. De flesta förare kan inte känna skillnaden mellan en statisk och dynamisk balans till hjulen samtidigt som du kör fordonet. Saker du behöver
2 pallbockar Sida 2 fot lång 1 "gängad bult
2 1" nötter
Wedge och skål
Level
Crayon
Sticky vikter
Spray smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Ställ in de två pallbockar på en plan yta och höja dem till den högsta hack. Sträck nivå över toppen av de två står att se till att det är nivån.
2

Sätt i 1 "gängade rör genom centrum av hjulet.
3

Fäst skålen till ena sidan av hjulet och kilen till den andra, så att kilen passar i mitten av hjulet. Du måste köpa dessa från en bildelar återförsäljare eller bärgning gård. Du kan tillverka dem själv men kilen måste vara en helt rund kon med en en-tums hål genom centrum och ungefär fyra inches lång. Du kan lätt bygga en med en trä svarv. Skålen kan göras av en gammal skål med en en-tums hål borras genom centrum. Den totala kostnaden för material för att göra verktygen är ungefär samma som att köpa dem från en återförsäljare.
4

Tryck kil i hjulet på ena sidan av fälgen med skål på den motsatta sidan. Dra en "muttrarna på den gängade röret tills kilen pressas in i hålet i mitten av fälgen och skålen pressas ordentligt mot fälgen på motsatt sida. Syftet är att få hjulet centrerad på den gängade röret. Kilen centrerar hjulet genom att trycka mot sidorna av hålet i mitten medan skålen applicerar tryck på fälgen från motsatt riktning.
5

Rest röret på pallbockar. Spraya både pallbockar där röret sitter med spray smörjmedel.
6

Spin ett kvarts varv i en riktning, håll det stadigt, och låt gå. Den tyngsta punkten kommer att snurra däcket så att den tunga punkten hamnar längst ner. Markera toppen av däck med en krita. Upprepa detta flera gånger för att se till att du uppnått rätt punkt. Tillsätt 0,5 gram av en klibbig vikt, från valfri bildelar återförsäljare, till kanten i samma position som de varumärken du gjort på däcket.
7

Upprepa steg 6 medan lägga till och ta bort vikt tills däcket centrifugerar inte när du släpper den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101823.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.