Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hjulinställning Problem

Wandering på en rak och horisontell väg uppstår om däcken inte är korrekt justerade. Ständigt flytta ratten för att hålla din bil färdas rakt fram kan vara jobbigt. Livslängden på dina däck är också problem om anpassningen inte är korrekt. Snabb eller ojämnt däckslitage kan uppstå, och du kommer att tvingas uthärda en skakig resa. Rätt hjulinställning säkerställer korrekt hantering av din bil, eliminera fordon vandrande och öka säkerheten. Kostnaden för att få dina hjul linje kan vara dyr beroende på hur ofta det behöver utföras. Problem Om ojusterad

få en två-hjulinställning tar bakhjulen redan i linje med den geometriska mittlinje ditt fordon. Att få en två-hjulinställning kan spara pengar up front, men bilens hantering och däckets slitbana liv kommer att äventyras. Det rekommenderas att få en fyra-hjulinställning för att säkerställa stabiliteten i din bil och för att minimera ytterligare problem. Enkelt slå en trottoarkant eller kör
sätt att bli ojusterad

över en jättegryta kan orsaka dina hjul att bli icke-justerade. Dåliga vägar, som grusvägar, kan orsaka dina hjul att bli dåligt. Enkla körning misstag, som att borsta en trottoarkant, är också faktorer som också påverkar hjulinställning.
Korrekt inriktning

Korrekt placering gör att du kan navigera fordon med lätthet och säkerhet. Dina däck kommer att ha en längre livslängd. Dessutom ger korrekt hjulinställning säker, förutsägbar kontroll av fordon samt en smidig och bekväm körning som är gratis för att dra och vibrationer. Gas körsträcka ökar som rullmotståndet minskar. Fullständig anpassning sätter alla fyra hjulen samtidigt, vilket, tillsammans med ordentlig inflation, minimerar rullmotståndet.
Kolla ofta

Kontrollera alla däck för ojämnt slitage mönster, vilket kan vara indikerar snedställning. Problemet med denna metod är dock att om du kan se en slitage mönster kan det vara för sent att rädda däck, vilket är varför det är nödvändigt att kontrollera inriktningen regelbundet.
Kostnad

En fyra-hjulinställning kan kosta också kosta allt från $ 50 till 95 baserat på den lokala levnadskostnaderna. Hjulinställning bör göras ungefär var 10.000 miles eller en gång per år. För vissa kan detta vara svårt att betala det pris som nämns ovan detta ofta. Felaktig justering kommer så småningom orsaka problem med dina däck. Enligt "Consumer Reports" och all-säsongen däck kan kosta $ 35 till $ 80, kan extremt högpresterande däck kostar $ 90 till $ 160 och däck för stadsjeepar och pickups kan kosta $ 55 till $ 125. Byta en hel uppsättning däck kan vara dyra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101114.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.