Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Behöver jag mina däck roteras eller My Wheels alliansfria ?

För att säkerställa fortsatt säker resa i bilen , rätt hjulinställning och lämplig däckrotation metod är avgörande . Uppmärksamma båda dessa frågor kommer att skydda slitaget på däck och , på sikt , hur länge dina däck sist . Tire Rotation Tidtabell

Rotera däcken enligt fordonstillverkarens anvisningar . Om du inte är säker på om de specifika riktlinjer , ett bra schema att följa roterar dina däck var 5.000 till 7.000 miles .
Hjulinställning Överväganden
p Om du märker att fordonet drar åt höger eller vänster när du kör , detta signalerar däcken behöver en justering . Dessutom , för att avgöra om ett däck bär oregelbundet och i behov av anpassning korrigeringar , gnugga handen ner en riktning av däckets slitbana ytan . Rub handen i motsatt riktning . Om slitbanan känns smidig att gå en väg och ojämna när kommer den andra , är detta ett tecken på oregelbundet slitage .
Varning

försumma att korrekt rotera däck eller se till att fordonets däck är rätt inriktade kan orsaka ojämnt slitage på alla däcken . Du kommer att uppleva ojämn bromsning och dålig hantering när du använder ett fordon med däck som har ojämna front - till - bak slitbanor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101643.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.