Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser bildäck för Tire Age

Om du vill kontrollera åldern på däcken på din bil, eller om du vill veta hur gamla däcken är du på väg att köpa är, kontrollera åldern stämpeln är ganska lätt. Däck äldre än 6 år är i riskzonen för torr sprickbildning och röta, oavsett om de har varit på en hylla i ett däck butik väntar på att köpas eller på fälgar på din bil. Lär dig hur enkelt det är att läsa datumstämplar och bestämma åldern på dina däck. Instruktioner
1

Lokalisera DOT numret på däcksidan. Det är lätt att hitta eftersom de 3 första siffrorna är "DOT". De visas på båda sidorna av däcket, men de fyra sista siffrorna är däckets stämpel och som endast visas på bred däcksidan. Så, om du letar på sidoväggen av dina däck, och det finns bara 7 eller 8 siffror efter bokstäverna "DOT", du kommer troligen att behöva titta på det inre sidovägg för att lokalisera datumstämpeln.
Sida 2

Leta efter en 10 till 12-siffriga numret. De fyra sista siffrorna kommer att placeras i en oval och kommer bara vara numeriska. Fastställa åldern på däcken
3

genom att läsa de sista fyra siffrorna i hela DOT nummer från sidovägg däcket. De första två siffrorna i det fyrsiffriga datumstämpel ange veckan av året däcket tillverkades. De två sista siffrorna i datumstämpel numret avgör år den tillverkades. Till exempel 1208, när de sista fyra siffrorna i hela DOT numret visas på sidoväggen av ett däck, skulle diktera att däcket har tillverkats i 12: e veckan av år 2008.
4

Användning denna kod till ålder däcken på din bil och begäran om att se det här numret innan du köper några nya däck. Det är inte ovanligt att köpa ett år eller kanske två år gamla däck, men den nyare desto bättre och jämföra det med det pris som du har debiterats för dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100981.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.