Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så identifierar Tillverkning Datum av däck

Bra däck är avgörande för säker körning. Felaktiga eller gamla däck fara för dig och dina passagerare varje gång du kör din bil. Den amerikanska regeringen inser vikten av däckets säkerhet och därför kräver regeringen alla däcktillverkare att tydligt visa datum eller tillverkningsår på varje däck som de säljer. Även om politiken kan vara något annorlunda beroende på vilket år däcket producerades, bör det inte vara svårt för dig att kontrollera åldern på dina däck. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Place själv i ögonhöjd med däcket. Antingen knäböj bredvid den eller om däcket är inte på bilen, kan du plocka upp den. Tillverkningen datum tryckt på sidan med små bokstäver. Du kommer att behöva vara nära däcket.
2

Titta runt däcket för ett nummer /bokstavskombination som börjar med "DOT." Addera 3

Titta på de fyra sista siffrorna i sekvensen kombinationen du hittat. Till exempel "DOT U2LL LMLR 5107." I det här fallet, är du ute efter siffrorna 5107. De sista två siffrorna representerar året däcket gjordes. Siffran "07" i exemplet visar däckets har tillverkats i 2007. De föregående två siffrorna representerar den vecka på året däcket gjordes. Numret "'51" visar däckets tillverkades under 51: a veckan 2007.

Är något annorlunda om dina däck producerades före år 2000. Det kommer endast att vara tre siffror i slutet av sekvensen. Den sista siffran representerar det årtionde då däcket producerades. De två föregående talen representerar veckan på året. Till exempel, "DOT EJ8J DFM 408" visar däckets producerades i fyrtionde veckan i åttonde årtiondet av det tjugonde århundradet. Detta system är mindre exakt och därför förkastas till förmån för tidigare system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101590.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.