Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter Däckstorlek och hjuldiameter

Byta hjul och däck är lätt om du planerar på att sätta lager fälgar och däck tillbaka till bilen. Om du funderar på att gå med en större installation, gör noggranna mätningar är avgörande för att säkerställa hållning och ser du hoppades på ditt fordon. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bort däcket från fälgen. Platta däck genom att ta bort all luft med hjälp av en luft verktyg ventil borttagning. Ta en skruvmejsel och arbeta vid kanten av däcket och fälgen tills du kan flytta kanten över kanten. Fortsätt tills alla sidoväggen är över kanten på fälgen med ett smörjmedel, såsom hårt fett eller WD-40. Flip däcket över och upprepa processen separera däcket från fälgen i samma riktning som tidigare tills däcket lossnar.
2

Mät fälgen eller hjuldiameter från insidan vulst spåret till den motsatta sidan spåret . Detta är hjuldiameter.
3

Bestäm rätt däck för fälgen. Andra mätningar som bör ingå är bultmönster, backsteg och offset. Fyra eller fem bult mönster är typiska. På en fem-bultmönster, mäta avståndet från en bult till en förskjuten bult. Med andra ord, valde någon av bultarna, hoppa över den intilliggande bult och mäta nästa bult. Backsteg mäts från ytan av hjulet på baksidan kanten av hjulet. Ta två raka kanter och mäta över kantvulsten och ner hjulet ansiktet. Detta avgör hur mycket utrymme hjulet har i hjulhuset. Offset är hur mycket av hjulet mot utsidan eller insidan från ansiktet av hjulet. Positivt offset mot utsidan, negativt är mot insidan, och noll är över kanten.
4

Läs väggen i din valda däck. Ett däck kan läsas som en 225/50R17, till exempel. Den "225" är bredden på däcket i millimeter. Den "50" hänvisar till bildförhållande, varvid förhållandet mellan sidoväggens höjd och bredd, och den uttrycks i procent (i detta fall, 50 procent). Så för detta däck sidoväggen är hälften så hög (112,5 mm, eller cirka 4,4 inches) som den är bred. "R" står för radiell, och "17" är hjuldiameter i inches. Däcket ska matcha hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101767.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.