Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Är det OK att blanda däckstorlekar?

Däckstorlek omfattar flera faktorer. Storleken notering av däcket kommer att berätta vilken typ av däck är det, vilken typ av fordon däcket är avsett för och däckets höjd, bredd och diameter. I de flesta fall bör du få däck som matchar varandra så nära som möjligt. Däckstorlek Listar

däckstorlekar ofta är märkta på däcksidan. I butiken, kommer de att vara på produktinformation taggen. Den specifikationer Listan börjar med en bokstav. I skrivelsen konstaterar vilken typ av fordon däcket är avsett för, en av de vanligaste inledande bokstäverna är "P" för passagerare. Numret som följer bokstaven är däckets bredd i millimeter. I nästa nummer efter bredden är bildformat, som ger höjd i procent av bredden. Bokstaven som kommer efter bildförhållandet är intern konstruktion. Många däck kommer att ha "R" för "radial här. Det sista numret är däckets diameter, som berättar storleken på fälgen det passar.
Däckstorlek Överväganden

bilens bruksanvisning ger vanligtvis en rad däckstorlekar lämpade för fordonet. Komma storlekar utanför detta område kan orsaka problem, såsom ökad däckslitage, eller kanske till och med vara farligt.

Blandning däckstorlekar

i allmänhet, inte blanda olika storlekar på din bil om inte bruksanvisningen säger att det är säkert. Helst ska däcken slits vid identiska priser för maximal hantering och säkerhet. Men faktorer som bilens konstruktion, vägförhållanden och olika lufttryck alla orsaka att däcken slits olika. Blandning däckdimensioner och däcktyp på samma fordon kommer att förstärka detta problem och minska riskerna vid hantering och prestanda över tiden.


Däck Blandning Överväganden
p Om du måste blanda däckdimensioner, komma så nära samma storlek däck som möjligt. Detta innebär att ha alla radialdäck om dina däck är radiella, alla vinterdäck eller alla sommardäck. En annan däckdimension kan också användas som en tillfällig ersättning för ett gammalt däck, men du borde få ett däck som matchar resten så snart som möjligt. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101911.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.