Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Standarder för en låsmutter

Bilarna vi kör och maskiner vi använder är monterade med och hålls samman av skruvar och muttrar. En av de viktigaste av dessa är låsmuttern. En låsmutter är utformad för att inte lossna till följd av påtryckningar och vibrationer. Det används ofta för att hålla skruvarna på plats där maskiner rörelse eller skrammel använder en vanlig mutter opraktiskt. Vad Muttrar har gemensamma
Lock Review

nötter har samma allmänna form, de flesta är femkantiga muttrar med ett hål i mitten. Vissa nötter är fyrkantiga, med endast 4 sidor omger hålet. Hålet i en låsmutter är spårad, för att fästa den tråden av en skruv. Låsmuttrar finns i många storlekar. Alla låsmuttrar har en plan yta vänd nedåt när den skruvas på, och de flesta har en rundad yta uppåt.
Muttrar med Nylon Sleeve

En vanlig typ av lås Muttern är nylon hylsa på den plana ytan, och används ofta i motorfordon. När muttern dras åt, tråden av skruven eller bulten skär in i nylonhylsa, som fungerar som ett band mellan mutter och skruv.
Kronmuttrar
< p> En kronmutter - även känd som en "slitsad" mutter - är utformad med skårorna på låsning änden av muttern. Dessa nötter är oftast inriktade och låses med sprintar drivit igenom ett hål i skruven. Ett vanligt användningsområde är att säkra hjullagren.
Plåt Nötter

Ett ark-metall mutter är ett exempel på en låsmutter som fungerar som både en låsbricka och mutter i ett. Muttern har metall stift på den platta sidan som eliminerar behovet av en låsbricka. När muttern dras åt, klorna lås för att förhindra lossning.
Två gängade muttrar

Ett enkelt sätt att låsa en mutter är att fästa två vanliga muttrar på en skruv , en bakom den andra. Den första gängade muttern låses på plats av den andra muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101499.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.