Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Effekterna av dåligt Vehicle Alignment

Förhållandet mellan ett fordons däck till kroppen och väg bestämma rätt fordon inriktning. Det finns tre faktorer för inriktning: toe, camber och ricinolja. Tå hänvisar till orienteringen av hjulen när de ses från ovan. Camber är orienteringen av däcken bakifrån sett. Castor hänvisar till framåt eller bakåt lutning hos styraxeln när den betraktas från sidan, och detta påverkar styra mer än däckslitage. Ojämnt slitage på
däckets slitbana

Däck med en toe-in eller toe-out inriktning kommer att bära i en vinkel över slitbanan. Toe-in: de främre kanterna av däcken är vända mot varandra. Toe-out innebär framkanterna på däcken är vänt sätt från varandra. Istället för att rulla parallellt med vägen, hjulen rullar i en liten rät vinkel, vilket gör däcken att dra fram mer än rullande. Detta urholkar slitbanan snabbare. Vinkeln av förslitning indikerar orienteringen av hjulen. Men enligt AA1 Car Auto Diagnos och reparation Hjälp, är vissa fordon som är konstruerade med en liten mängd toe-in eller toe-out för att kompensera för naturliga anpassning förändringar orsakade av acceleration, bromsning och last. Camber förskjutning orsakar däcken att utveckla skuldra slitage på däckets inre eller yttre kanter. Vanligtvis denna förslitning sker på ett enda däck snarare än jämnt på ett par däck.
Skador på Struts, orsakar styrarmar

Camber förskjutning också skador på stag och kontroll armar. Camber, eller vinkelrät inriktning av däcket i förhållande till vägen, förändras naturligt när ett fordon går över ett gupp eller ojämn väg. Däremot kan repetitiva körning över ojämna vägar orsaka permanent förskjutning, vilket resulterar i böjda stag, svaga eller trasiga vapenkontroll, svaga eller sliten kontroll bussningar arm och svaga eller trasiga fjädrar.
Dålig Gas Mätarställning

Enligt TireRack.com, är bränsleekonomin en följd av motstånd mot rörelsen. Detta inkluderar rullmotståndet, vilket bidrar till uppskattningsvis 15 procent av den totala fordonets motstånd under stadskörning och 25 procent under landsvägskörning. Om däcken inte är korrekt inriktade så att de rullar i en vinkel till vägen, detta ökar mängden av rullmotstånd. Motorn arbetar hårdare för att kompensera för detta motstånd för att hålla hastigheten och gör att mer bränsle förbrukas än fabriken projicerade miles per gallon.
Svårighetsgrad Styrning

När däcken börjar slitas ojämnt, kan bilen drar under körning. Du kan uppleva en rycka sensation på ratten. I måttliga fall, driver bilen sakta till en sida av vägen när den ska färdas rakt. Dessutom orsakar ricinolja förskjutning bilen för att dra och saktar svarstid när du vrider hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101768.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.