Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Typer av reservdäck Jacks

En reservdäck jack är ett verktyg som används för att lyfta en bil när det finns ett behov av att ändra dess däck. Olika former av reservdäck domkrafter har utvecklats genom åren sedan bilen uppfanns, men nästan alla reservdäck domkrafter tjänar samma grundläggande syfte. Att känna till olika typer av reservdäck uttag kan hjälpa dig att välja vilken typ som passar bäst för dig och ditt fordon. Scissor Jacks

sax jack är standard typ av reservdäck jack tillhandahålls av de flesta biltillverkare runt om i världen för att lyfta bilen av marken i händelse av en punktering. En sax typ jack består av diagonala metallstycken som utvidgas eller med hjälp av en skruv-manövrerad mekanisk anordning. För att höja domkraften är skruven manuellt medurs med hjälp av en metall domkraft handtag som krokar på en ände av skruven. Scissor domkrafter är kompakta när de är i sitt sammandragna läge, och som vanligtvis placeras i bagageutrymmet, bredvid reservdäck.
Hydrauliska domkrafter

Hydrauliska domkrafter kallas ibland handdomkrafter eftersom de är cylindriska och likna storleken och formen av en flaska. Hydrauliska bil domkrafter är mycket lättare att använda än traditionella sax domkrafter. De manövreras med hjälp av en hävstång för att manuellt pumpa fluiden från en liten cylinder till en större cylinder. Det ökade trycket i den större cylindern orsakar en kolv inuti cylindern för att lyfta bilen. Hydrauliska reservdäck domkrafter används typiskt inne i garaget, men mindre modellerna används för tyngre fordon såsom stadsjeepar.
Pneumatiska Jacks

Pneumatiska domkrafter använder lufttrycket som kommer från en luftpump eller från en annan källa med tryckluft, såsom fordonets avgassystem, för att driva en mekanism som kommer att lyfta en bil. Pneumatiska bil domkrafter används vanligen i ett garage, men bärbara versioner som är liten nog att få plats i en koffert finns också tillgängliga. Pneumatiska domkrafter njuta mindre populär än hydrauliska domkrafter på grund av behovet av en separat kompressor och det buller som genereras av kompressorn. Addera Electric Jacks

En elbil uttaget är drivs av el. Elbil uttagen är typiskt ansluten till 12V ljusare eller strömuttaget på din bil, och en tryckknapp som är ansluten till strömsladden används för att styra uttaget. En liten men kraftfull motor är ansluten till en hydraulisk domkraft eller till en sax-domkraft för att undvika manuell pumpning. Elektriska uttag är bekvämt och snabbt att använda, men om bilbatteriet är svagt eller urladdat, är det elektriska uttaget oanvändbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102018.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.