Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en fot Inflator Pump Tire

Använda en fotpump att pumpa ett däck är en ganska enkel process, som kräver minimal teknisk kompetens och en liten mängd av fysisk ansträngning. Att hålla luften ordentligt pumpade kan öka livslängden på däcken och göra dem säkrare att färdas på. Många fotpumpar säljs med ett sortiment av däck adaptrar för uppblåsning olika däcktyper. Instruktioner
1

Förbered däcket, och tillhörande fordon, för inflationen. Olika typer av däck kräver olika kort, till exempel en liten ventil används för att pumpa cykeldäck. Vissa däck ventiler kräver smörjning innan du kan starta inflation processen. Se din däck /bilens instruktionsbok för specifika instruktioner.
2

Fäst munstycket på din fotpump till ventilspindeln av däcket du vill blåsa. Skruva av locket från däckets ventil innan du fäster munstycket på din fotpump. Kontrollera att du har gjort en lufttät tätning mellan munstycke fotpump och spindel av däcket.
3

Applicera tryck på fotpedalen av pumpen och börjar pumpa däcket . Om pumpen har en mätare, kan du ta en läsning av däckets lufttryck. Enheten för mätning är nästan alltid pounds per kvadrattum (PSI)). Läs däcket eller bilens instruktionsbok för att ta reda på erforderligt lufttryck för säker användning av däcket. Fastställa var den lämpliga lufttrycket visas på pumpens mätare och fortsätta att pumpa däcket tills den når detta tryck. Du kan också köpa separata mätare däcktryck om din pump inte har någon.
4

Lossa munstycke fotpump och sätt på locket igen på däckets ventil. Fäst locket tills det sitter ordentligt, men se till att du lämnar det så det kan skruvas loss för hand vid en framtida tidpunkt. Packa upp din fotpump och placera den i lager. Du bör alltid se till att slangen från pumpen inte är vriden och inte har någon vikt eller påtryckningarna på det vid förvaring.
5

Testa dina däck i en kontrollerad miljö. Om du har uppblåsta en Autos däck, kör försiktigt till en närliggande parkeringsplats och prova några enkla manövrar. Efteråt, bedöma trycket på dina däck för att se om de har varit nära det tryck du pumpade dem. Det är naturligt för trycket att minska en aning när du först använder fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101775.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.