Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur demontera en däcket från fälgen

Om däckets fälg är fortfarande i god form när du byter ut den på grund av typiska slitage eller en platt, spara kanten och placera det nya däcket på den. Det är ett bra sätt att spara pengar och kommer inte att orsaka problem med det nya däcket så länge fälgen inte är skadad. Mekanik har maskiner som kommer att demontera ett däck från en fälg, men det är också möjligt att slutföra denna uppgift med enkla handverktyg. Saker du behöver
Ventil-stem borttagningsverktyg
Flathead skruvmejsel
Pry Grease bar
eller tvål
Visa fler instruktioner
1

Placera hjul på en hård, plan yta med den yttre kanten uppåt.
2

Tryck in ventilen verktyget skaftet borttagning djupt in ventilspindeln och vrid den moturs tills de tas bort.

3

Vänta luften att läcka ut ur däcket.
4

Wedge en skruvmejsel mellan däcket och fälgen, bryta tät förslutning. Du kanske måste arbeta den fram och tillbaka flera gånger innan du har fått det djupt nog för att detta ska lyckas.
5

Wedge en bändjärn mellan däcket och fälgen, lyft tills däcket lossnar. Detta kommer sannolikt att kräva flera försök. Om det har fastnat, prova att använda fett - eller, om detta inte, tvål - mellan däcket och fälgen. Fortsätta arbeta hela vägen runt utsidan av fälgen tills du lyckas ta bort den sidan av däcket från fälgen.
6

Vrid hjulet om och bänd däcket lossna från fälgen, går i samma riktning som du var på den andra sidan, tills den lossnar över toppen av sidan av den yttre kanten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101711.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.