Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Gauge för däckmönster på Däck

Djupet av slitbanan på ett däck är en av de viktigaste aspekterna av ett däcks prestanda. Slitbanan används för att hjälpa däckets grepp vägen och förhindra olyckor. Dessutom är djupet av slitbanan en indikator på hur mycket liv är kvar i ett däck. Lägre mönsterdjup innebär mindre liv och en ökad risk för däckens fel. Däckmönster mätare kan köpas online eller på någon bil butik, men med bara några växelpengar mönsterdjup kan approximeras inom några sekunder. Saker du behöver
Penny
Quarter
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
Sida 2

Placera ett öre i slitbanan av däcket med Lincolns huvud pekade på däcket. Om någon del av Lincolns huvud är täckt, är slitbanan mer än 2/16 tum djup. Mäter olika delar av däcket, med början i centrum och arbetar mot utsidan av däcket. Den övergripande mönsterdjup blir genomsnittet av de individuella djupen.
3

Upprepa processen med ett kvartal, i linje med Washingtons huvud pekade på däcket. Om någon del av Washingtons huvud är täckt, är mönsterdjupet på minst 4/32 tum.
4

Upprepa processen en tredje gång med öre igen, men denna gång rikta öre så att toppen av Lincoln Memorial är riktad mot däcket. Om toppen av Lincoln Memorial är täckt, är slitbanan på minst 6/32 tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101683.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.