Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur fyller bildäck med kväve

Använda kväve i dina bildäck, istället för vanlig luft, låter dina däck att hålla uppblåst under längre tidsperioder. Kväve är dyrare än standard luft används för att fylla däck. Men kväve i däcken gör att du får en bättre bränsleekonomi och håller dina däck cooler.The enda svårigheten kan vara att hitta en plats där du kan fylla dina däck med kvävgas. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Leta efter däckets ventil. Vissa däck har två ventiler, en för luft och en för kväve. Titta igenom bilens instruktionsbok för att ta reda på var att fylla kväve.
2

Skruva ventilskaftet locket med fingrarna. Förvara den på ett säkert ställe.
3

Håll en mätare däcktryck över öppen ventil för att testa det aktuella trycket. Avlägsna lufttrycksmätare efter några sekunder och titta på behandlingen. Jämför siffrorna till rekommenderat däcktryck i din handbok.
4

Ström på din kompressor och kontrollera att ventilen vara säker på att det kommer att passa.
5

Montera mynningen av kväve kompressor över öppet däck ventil och tryck ner försiktigt för att tvinga kväve i däcken. Fortsätt att hålla kompressorn på ventilen i 15 sekunder.
6

Placera lufttrycksmätare på ventilen för att se om däcket är nu fylld till kapacitet. Om inte, fortsätt tillsätta kväve i 15-sekunders intervall. Om däcket är tillfredsställande fylld, byt ut ventilen locket och stänga av kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101259.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.