Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Gauge Tire Djup

Korrekt mätning däckens mönsterdjup är inte bara en juridisk fråga, men en säkerhetsfråga också. När däcken har slitits ned förbi en viss punkt, kanske du har mer problem med vattenplaning i vått väder. Du får också möta mer farliga körförhållanden i snöiga eller isiga förhållanden. Dessutom kan polisen utfärda citat om dina slitbanor inte uppfyller de rättsliga kriterierna för din jurisdiktion. Lyckligtvis kan du vara säker på din däckens mönsterdjup använder antingen en lufttrycksmätare eller en enkel amerikanska mynt. Saker du behöver
lufttrycksmätare mönsterdjup (tillval) katalog Penny (tillval) katalog Quarter (tillval) katalog penna
Paper
Calculator (tillval) katalog
Visa mer instruktioner
Använda ett däckmönster Depth Gauge
1

Kontrollera om dina däck djupmätare åtgärder i millimeter eller 32nds av en tum. Olika mätare åtgärd i en eller båda riktningarna.
2

Kalibrera din mätare på en hård, jämn yta genom att trycka mätaren i botten så långt det går med både mätaren och basen vidröra plan yta. Därefter trycker basen upp på mätaren tills mätaren har gått ner så långt du kan skjuta den inne i basen.
3

Välj ett av spåren som går hela vägen runt dina däck. Placera sonden direkt i centrum av denna spåret och tryck ner, balansera basen över båda sidor av spåret. Skjut sonden så långt det går i slitbanan, men inte pressa för hårt eller du kommer att skada ditt däck
4

Dra mätaren bort från däcket vid basen;. Vidrör inte sonden. Skriv ned numret du ser på sonden.
5

Upprepa steg ett till fyra på flera platser runt däcket, ungefär en fot isär. Använd alltid spåren som går runt däcket, inte de som strålar ut mot sidoväggarna.
6

Lägg alla avläsningar tillsammans och genomsnitt dem att få en korrekt bild av din däckens mönsterdjup. Använd en miniräknare om du vill. Addera med ett mynt
7

Stick ett öre i ett spår som går runt omkretsen av däcket så att Lincolns huvud är riktad nedåt. Om du inte kan se toppen av huvudet, har du minst 2/32 av en tum av slitbanan kvar. Detta är viktigt, eftersom det i många stater som är den lägsta nivån din slitbanan kan lagligen vara. Upprepa processen på flera platser runt utsidan av däcket för att kontrollera att den bär jämnt.
8

Upprepa processen med en fjärdedel. Om du inte kan se toppen av Washington huvud, har du minst 4/32 tum kvar av slitbanan.
9

Upprepa processen med ett öre bakåtvänt, och Lincoln Memorial uppochner. Om du inte kan se toppen av Memorial, har du på minst 6/32 tum kvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101179.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.