Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckslitage Explained

Alla däck slits med tiden . Att veta när man ska byta slitna däck är viktigt för säker körning , och för att förhindra problem med andra delar av bilen ( Se referenser 1 ) . Definition

I de flesta amerikanska delstater , är däcken juridiskt slitna när de har mindre än 2 /32 " av slitbanan kvar . Däck därför har " slitlister " ingjutna i sin mönsterdesign på detta djup . När de slitlister är i jämnhöjd med de angränsande trappsteg , är det dags att byta däcket .
Vikten

däcken blir slitna , deras förmåga att köra bra i regn och snö reduceras . mönsterdjupet är skyldig att låta regnvatten att fly genom däckens slitbanor för att undvika vattenplaning , och att låta däcken att " bita " i snön . Om du är orolig för våta och snöiga vägar , överväga att byta dina däck när det finns 4/32 " till 6 /32" av kvarvarande mönsterdjup .
mönster

Vissa mönster av däckslitage tyda på problem med din bil eller däck . Wear på båda ytterkanterna av däcket är ett tecken på att däcket inte är uppblåst tillräckligt . Om däcken slits i mitten , då däcket är överdrivet . När hjulen är i balans eller styra delar systemet är utslitna , scalloped dips kommer att visas i däckets slitbana . Misalignment , under tiden , kommer att orsaka kanterna av däckets slitbana ska visas befjädrade .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101710.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.