Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Varför nya däck luktar ?

Många produkter har en unik lukt när du först använder dem som så småningom bleknar . Däck är inget undantag . Däck är kända för att ha en stark lukt när de först sätta på din bil på grund av vad som händer i dem och processen att göra dem . Rubber

Alla vet att en stark lukt av smält gummi . Enligt webbplatsen Drivrutiner , däck innehåller 14 till 16 olika typer av gummi i olika kombinationer som möjliggör olika typer av grepp , struktur och värmetålighet .
Härdning

härdningsprocessen för att göra ett däck är där tillverkarna kombinera alla typer av gummi tillsammans och koka dem vid extremt höga temperaturer . De lägger också i olika ämnen för att accelerera eller bromsa tillagningen av vissa gummin . Allt vad som händer i härdningsprocessen är det som gör däcken har en starkare och mer intensiv doft än andra gummiprodukter .
Råvaror

Enligt CNN Living , däck innehåller mer än 200 råvaror utöver gummi . Vissa av dessa material är tågvirke , stål, svavel och bläck - som alla bidrar till lukten av däcket. Varje däckets doft kan spåras tillbaka till den punkt i sin tillverkning .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101447.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.