Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur förstå Däckstorlek

Walking in i ett däck butik kan få dig att känna att du har vandrat in i ett främmande land. Säljarna tycks tala ett helt annat språk. Inte förstå däckstorlek nomenklatur kan vara frustrerande om du inte vet vad varje siffra eller bokstav i däckstorlek koden betyder. Däck beslutsfattare har en enhetlig metod för dimensionering och rating sina produkter, och med en kort utbildning, du kan tolka sträng av siffror och bokstäver som hjälper dig att avgöra ett däcks storlek och syfte. Instruktioner
en

Läs dimensionering etiketten på sidan av däcket. Om strängen börjar med ett "P" ett däck är för användning på en personbil. En "LT" beteckningen används för lätta lastbilar och skåpbilar. Den "ST" beteckning innebär att däcket ska användas på båt eller nytta släp, inte på bilar eller lastbilar.
2

Läs de tre första siffrorna i ett däck vars första bokstav är "P" tre siffror framför snedstreck. De indikerar bredden av däcket i millimeter. 225 indikerar ett däck bredd på 225 millimeter, visar 185 ett däck bredd på 185 millimeter, och så vidare.
3

Läs andra uppsättning siffror, de två siffrorna efter snedstrecket. Detta är höjden av sidoväggen, uttryckt i procent av däckets bredd. På en passagerare däck med en P225/55 etikett, anger 55 att däckets sidoväggar är 55 procent av däckets bredd. Höjden av sidoväggen bestäms genom att multiplicera den procentsats av bredden av däcket. Multiplicera 225mm med 55 procent eller .55 lika 140.25mm, Betydelse sidoväggarna är 140,25 millimeter lång.
4

Bestäm däckets konstruktion genom att leta efter ett brev efter bredd och bildförhållande. En "R" indikerar att däcket är en radiell. De däck som säljs idag är radial. Frånvaron av ett "R" skulle indikera en bias-ply däcket. På grund av skillnaden i köregenskaper, bör bias-ply däck inte användas på en bil som också har radialdäck.
5

Läs det senaste numret i dimensionering sekvensen. Detta betecknar storleken av hjulet däcket ska monteras på. Denna sista mätning är i inches. På däck vars storlek kod är P225/55-R18, indikerar 18 däcket skall monteras på en 18-tums hjul. En 16 skulle indikera en 16-tums hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101258.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.