Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur till Mount Snökedjor

På vintern kan vägarna bli täckt av snö eller is och utgöra en fara för förare. För säkrare körning i vinter, använda snökedjor, som ger bättre grepp när väderförhållandena blir hala och farliga. Det är viktigt att montera snökedjor i varmt och torrt väder så att du inte sitter fast med fel slirskydd i farliga, isförhållanden. Lär dig hur man korrekt att montera snökedjor så att du kan dra nytta av större däck dragkraft. Saker du behöver Sida 2 Kedjor Pair Tire (föredraget)
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

kontrollera och registrera din däckdimension, som ska skrivas på sidoväggen av däcket. Inspektera slitbanan av dina däck. Onormalt stora trappsteg kan vara svårt för montering av vissa typer av slirskydd
2

Köp två par slirskydd -. Ett par för din framhjulen, och ett par för dina bakhjulen - vid en bildelar eller närbutik. Två par slirskydd, medan föredragna, är valfria. Men enligt Alexandru Stan Auto Evolution, två par slirskydd "förbättra lateral stabilitet, dragkraft, acceleration och negativ acceleration." Se till att matcha storleken på slirskydd till storleken på dina däck. Inspektera kedjor för brister. Använd inte kedjor med skarpa kanter, eftersom de möjligen kan punktera dina däck.
3

Parkera bilen i ett öppet område med en plan yta och cirka 10 meter fritt utrymme på framsidan av bilen. Placera majoriteten av snökedja över toppen av däcket. Upprepa placera snökedja över däcket för alla fyra däcken. Bottendelen av kedjan får inte plats på första försöket. Gör ditt bästa för att säkra kedjan så hårt som möjligt.
4

Få in i din bil och köra framåt ungefär en fot. Kör fram precis tillräckligt för att exponera den del av däcket som inte omfattas av snökedja. Parkera bilen och kliva ur bilen. Vira den oprioriterade delen av kedjan runt däcket. Upprepa säkra alla fyra kedjor runt däcket.
5

Dubbel-kontrollera att kedjorna ordentligt säkrade. Ryck i kedjorna för att säkerställa att de inte kommer att ramla av. Fäst alla lösa delen av kedjan innan du fortsätter.
6

Kliv in i bilen och kör fem meter framåt. Parkera och inspektera alla fyra däcken. Fäst kedjorna om något är löst. Steg tillbaka in i bilen och köra den baklänges fem meter. Re-kontrollera att kedjorna stått emot körning.
7

Upprepa processen tills snökedjor är monterade och säkrade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101204.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.