Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en Chevrolet Express Van

Byta däck på din bil är en viktig färdighet att lära sig. En punktering på vägen kunde lämna dig strandsatta i timmar om du inte vet hur man ändrar den, eller om du inte vet var domkraften och andra verktyg finns i bilen. Reservdäcket på Chevy Express Van ligger i den bakre delen av van, alla verktyg som behövs för att göra jobbet är vanligtvis ingår i fordonet. Saker du behöver
Jack
Jack hantera
rörtång
reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Hämta domkraften, lug skiftnyckel och jack handtag från passagerarsidan, bakre hörn van. Du hittar dem på insidan av dörren, när du öppnar den bakre luckan.
2

Lokalisera de två sektionerna av förlängningar i uttaget satsen och koppla ihop dem. Sätt i förlängningar genom hålet i bakre stötfångaren av van, bifoga jack handtaget till dem och förvandla dem moturs för att sänka reservdäck till marken.
3

Placera domkraften under fordonet på domkraftsfästet närmast det punkterade däcket. Det finns flera stöttningspunkter anges av tillverkaren: Om du stöttning vid den bakre delen av fordonet, använd axelhus att lyfta van, för fronten, använd ramskenan, precis bakom den bakre delen av främre däcket. Höj domkraften tills det gör liten kontakt med fordonet, men inte höja van ännu.
4

Lossa muttrarna på hjulet med punktering med din lug skiftnyckel. Höj domkraften tills däcket är helt från marken, och ta bort den platt däck och hjul från van. Installera det nya däcket på hjulet dubbar och fäst muttrarna och dra åt dem för hand för nu.
5

Sänk domkraften tills däcket är på marken, och dra åt muttrarna med klacken skiftnyckel. Fäst punktering på lyftdonet under den bakre för van och sätt förlängningarna tillbaka in i hålet i stötfångaren. Engagera lyften och vrid förlängningarna medurs med hjälp av domkraft handtag, tills däcket sitter tätt mot kroppen för van.
6

Byt ut jack, förlängningar och lug skiftnyckel tillbaka i den bakre delen av van, så att du kommer att ha dem tillgängliga i framtiden, om det skulle bli nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101222.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.