Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Om Car Jacks

Bil uttag är ett viktigt underhåll verktyg som bör finnas i varje bil ägare verktygslåda. Tillverkarna ger viss bil uttag för varje modell av fordon som de gör, men många gånger dessa uttag byts ut när förloras eller under försäljning från en ägare till en annan i ett begagnat fordon försäljning. Av säkerhetsskäl bör varje domkraft vara av lämplig typ för det fordon på vilket den skall användas. Funktion

Den grundläggande funktionen för en domkraft är att lyfta en del av ett fordon. Typiskt används detta för att ändra ett däck även om andra underhåll ibland utförs med användning av en domkraft. Bil domkrafter lyfta normalt ett hörn av fordonet, men större kapacitet uttagen på en mer specialiserad typ kan användas för att lyfta hela framsidan eller baksidan av fordonet under vissa omständigheter.
Typer

Den primära typen av domkraft som utfärdats av fordonstillverkare är sax-uttaget. Denna typ av jack använder en central skruv mekanism för att höja och sänka domkraften. Skruvmekanismen slås av antingen däckdemonteringsverktyg eller en specialiserad handtag medföljer uttaget. Större fordon, inklusive många bilar, kommer att utrustas med en specialiserad hög domkraft med en stor bottenplatta, en lång axel med stora tänder, och en ratcheting mekanism som används för att höja fordonet. En annan populär eftermarknaden domkraft typ är hydraulisk domkraft. En liten hydraulisk domkraft kan lyfta kan antingen vara en upprätt utan hjul modell, eller en horisontell lagring hjul version. Slutligen, många bil-butiker använder en stor domkraft som rullar under fordonet och använder hydraulvätska. Dessa stora golv uttag är kapabla att lyfta hela änden av ett fordon när de används på rätt sätt.
Funktioner

Alla uttag har säkerhetsfunktioner för att skydda användaren från oavsiktlig skada. Breda baser bidrar till att stabilisera en domkraft och förhindra tippning eller sjunker ner i mjuk mark. De flesta bil-uttag också är utrustade med eget handtag eller vevmekanismen, men omväxlande många av dessa också kommer att acceptera den platta änden av ett däck verktyg för att palla upp ett fordon. När i utfällt läge, kommer jacken har ett stopp punkt som hindrar användaren från att overextending domkraften över dess angivna kapacitet. När i sammandraget läge, kommer uttag som tillhandahålls av tillverkaren har ett lagringsutrymme speciellt utformad eller konstruerad för uttaget för att vila i när den inte används.
Fördelar
< p> Utrusta bilister med bil domkrafter har gett många fördelar för dem som är på väg. Viktigast har uttag utrustade förare med möjlighet att byta däck i en nödsituation utan att behöva ringa för att få hjälp, vilket kan spara serviceavgifter och potentiella bogsering avgifter samt. Bil uttag ger också entusiasten hem Auto med ett verktyg att använda i underhållet av sina egna fordon med enklare uppgifter som att byta bromsbelägg, olja och bälten. När det används på lämpligt sätt med säkerheten i åtanke, bil domkrafter är en viktig resurs för alla som äger eller driver ett motordrivet fordon.
Varning

säkerheten alltid bör beaktas när använder någon typ av jack. Jacks ska alltid placeras på plant underlag och i upprätt läge. Bil uttag skall alltid placeras direkt under en del av bilens ram, aldrig under några kroppsdelar eller annan utrustning. Säkerhet mekanismerna bör alltid användas i enlighet med tillverkarens rekommendationer. När hissar upp ett fordon, skall parkeringsbromsen tillämpas och hjulen på den motsatta änden av uttaget bör chockad på plats för att förhindra rullning. Bil uttag får aldrig användas för att stödja ett fordon under natten eller under längre tidsperioder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100929.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.