Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Skillnaden mellan Symmetrisk & asymmetriska däck

De ribbade mönster på ett fordonsdäck är kända som slitbanemönster. Dessa smattrar är noga genomtänkt av däcktillverkaren för att prestera väl under däckets förväntade operativa förhållanden. Slitbanan design kan vara symmetrisk eller asymmetrisk i naturen. Symmetriska däck

Symmetriska däck har ett slitbanemönster som är densamma över de inre och yttre partierna av däcket. Addera asymmetriska däck

Asymmetriska däck har ett slitbanemönster som skiljer sig över bredden av däcket. När du tittar på ett asymmetriskt däck de inre och yttre däckmönster inte kommer att vara densamma.
Fördelar med symmetriska däck

flesta icke-högpresterande passagerare fordon kommer att använda symmetriska däck. Symmetriska däck är oftast tyst och långvarig. Deras slitbanemönster tillåter dem att vridas på många olika sätt, vilket väsentligt ökar livslängden på däcket.
Fördelar med asymmetriska däck

asymmetriska däck är utformade med bil prestanda i åtanke och är vanligt förekommande på sportbilar. Asymmetriska däck har stora block av slitbanan på utsidan för att öka stabilitet i kurvor och smalare block av slitbanan längs insidan av däcket för att underlätta vintern eller vått väder körning.
Varning
< p> Vid byte av fordonets däck, aldrig blanda symmetriska och asymmetriska däck på samma fordon. Blanda dessa två typer av däck kan orsaka fordonets hantering för att bli instabil, särskilt i vått väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101228.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.