Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du hittar Korrekt däcktryck för ditt fordon och ordentligt Pumpa dina däck

De flesta människor vet inte hur eller när man korrekt blåsa sin bil eller lastbilens däck eftersom de inte har blivit ordentligt utbildad och certifierad (detta tyvärr innehåller några som har skrivit artiklar om detta ämne). Detta kan resultera i farliga över-eller under-inflationen förhållanden som i bästa fall kommer att skada dina däck och i värsta fall kan orsaka en dödlig olycka. Här visar jag dig hur man korrekt identifiera och säkert blåsa bilens däck. Saker du behöver
fordon (bil eller lastbil) katalog lufttrycksmätare
Tryckluftstillförsel
Visa fler instruktioner
1

Vet Rätt däcktryck ditt fordon! Varje fordon som tillverkas i de senaste decennierna

har ska vara utrustade med ett fordon plakat. Detta plakat omfattar inte bara riktigt kallt däcktryck för främre och bakre däck som bestäms av tillverkaren utan även OEM däckdimension, för hastighetsklass, lastkapacitet, och annan nyttig information.
P Det finns flera vanliga ställen här plakat på alla fordon:. innanför förardörren, innanför bränslet dörren, inne i bagageluckan, inuti passagerarutrymmet bakdörr, innanför handskfacket dörren, inuti konsolen dörren, eller i instruktionsboken

gång Du hittar den här plakat, hitta rätt kalla trycket för bilens däck såsom fastställd av tillverkaren. Denna kalla trycket kan vara samma för alla 4 däck, eller kan variera från fram-och bakaxlarna.

Ta god del av dessa OEM tryck. De är de enda riktiga kalla trycket för bilens däck (såvida du avsevärt har ändrat din däckstorlek från OEM-specifikationen).
2

Kontrollera ringtrycket när däcken är kalla!

Däcktryck påverkas av temperaturen. Identiskt pumpade däck kommer att visa olika tryck om man har kört och man har inte. Den "heta" däck som har drivits kommer att visa högre tryck än den "kalla" däck som inte har drivits. Det är viktigt att förstå denna skillnad mellan varmt och kallt tryck.

Däcktryck ska kontrolleras när bilens däck är "kall." Kallt är det tryck i däcket efter att det har suttit i flera timmar och inte kört. Morgnar är en bra tid att kolla däcktrycket, efter det att fordonet har suttit över natten.
P Om kalla däcktrycket är högre än det kalla ringtryck som anges av tillverkaren, låt luften ur däcket långsamt, kontrollera trycket varje sekund eller så, tills den är på tillverkarens specificerade kallpressning.

Nu här däcken kommer att vara på rätt "heta" tryck vid körning.
3

Om kalla däcktrycket är lägre än tillverkarens specificerade trycket ska förarna notera skillnaden mellan detta tryck och specificerat tryck sedan köra till närmaste däckverkstad fylla platsen (kanske en närbutik), och kontrollera trycket igen nu när däcket är varmt . Till denna varma tryck bör bilister lägga till skillnaden i faktisk uppmätt kallpressning vs specificerade kallpressning noterades när däcket var kall.

Till exempel har ett fordon en specificerad kall däcktryck av 30 psi. Ett däck, dock mätare vid 26 psi kall, eller 4 psi lägre än den angivna kallpressning. Så vi notera att det finns en skillnad på 4 psi för denna kalla däck. Detta 4 psi skillnad kommer att behöva läggas på däcket.

Att lägga till detta 4 psi, skulle vi köra till närmaste däckverkstad fylla platsen. Men nu vår däck är "varm" och nu mätare vid 30 psi, en ökning med 4 psi. Även denna heta mätare är samma som den angivna kalla trycket, måste vi fortfarande lägga 4 psi till detta "heta" däck för rätt däcktryck. När detta 4 psi läggs till kommer den heta lufttrycksmätare nu 34 psi, rätt "heta" trycket för däcket

ihåg:. När samme däcket kyler ner efter flera timmar inte drivs, den kalla däcktryck kommer nu mäta korrekt, eller 30 psi.
4

ALDRIG Fyll till Högsta tillåtna tryck!
p Det är en vanlig missuppfattning att en däckets tryck är stämplat på däcksidan . I verkligheten är detta angivet på däckets sidovägg den maximala kallpressning att däcket säkert kommer att hålla. Är klassade för maximalt kallt tryck på 44 psi

Många däck, så att de däck som ska användas på ett mängd olika fordon. Vissa fordon endast kan kräva 30 psi kall tryck, medan andra kräver 38 psi kalla tryck. I båda fallen är det kalla tryck mindre än däckets maximal kyla trycket, så att däcket kan säkert monteras på dessa fordon.

Däcken skall pumpas enligt tillverkarens kalla specifikationer som beskrivs i steg 1-3 ovan, inte det maximala trycket angivet på däcksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100818.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.