Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Jämförelse av bildäck

Några faktorer som används för att utvärdera och jämföra däckmärken inkluderar grepp, styrka och hållbarhet. När prestanda är baserad på konventionella åtgärder och andra indikatorer nisch, är några av de mest däck gjorda av tillverkare som Michelin, Goodyear, Hankook, Dunlop, BFGoodrich och Continental. Däck kan delas in i kategorier såsom all-säsongen, budget all-säsongen och all-säsongen prestanda. En tillverkare kan dominera en viss kategori, samtidigt som utklassade i andra. Pris

Pris är en viktig faktor att beakta när man köper nya däck till din bil. Medan några av de största namnen i branschen kommer alltid ha några livskraftiga alternativ, det finns mindre däcktillverkare som kan erbjuda sina produkter för betydligt mindre. Förståeligt, kan dessa däck halkar efter i många av de kriterier som används för att utvärdera däck, men om det finns en betydande prisskillnad för en marginell fördel, kanske du bestämmer dig för att välja det billigare alternativet, förutsatt att du har råd att avstå från den lilla fördel. Fro exempel, kan du välja Hankook Optimo H727 istället för TripleTred Goodyear Assurance eftersom prisskillnaderna är betydande, samtidigt som prestandan är jämförbar.
Egenskaper

Fysiska attribut däcket är också viktigt att tänka på. Dessa inkluderar däckets storlek, vikt, diameter, däckbredden, mönsterdjup och fälgbredd. Däckstorlek betecknas med en serie av alfanumeriska tecken, och varje storlek rekommenderas för en viss typ av bil. Vid köp av däck är det viktigt att veta vad tillverkaren rekommenderat ideala dimensioner för bil typ. Du bör också överväga fysiska attribut, speciellt mönsterdjup, baserat på de klimatförhållanden som bilen kommer att drivas, däck för en region med långa köldperioder bör skilja sig från däck till regioner med en mildare vinter
.
Bästa Däck för olika förhållanden

däckens prestanda i olika vägförhållanden är en viktig faktor som bör beaktas. Vägar i olika geografiska platser tenderar att ha vissa inneboende tendenser som kan göra dem mer (eller mindre) är mottagliga för torra, ojämna eller hala förhållanden. Enligt expertrecensioner är Goodyear Assurance TripleTred däck den mest rekommenderade all-säsongen däck. Den TripleTred finns i tre hastigheter: T, H och V. Continental ExtremeContact DWS är en i samma prisklass däck som har bättre vägegenskaper och väggrepp än Goodyear däck på snö och isiga förhållanden. Den Hankook Optimo H727 är en all-säsongen budget däck som, enligt experterna, presterar nästan lika bra som Goodyear, för ett något lägre pris.
Mest slitstarka däck

Hållbarhet av däck mäts i termer av förväntad körsträcka och slitbaneförslitning garanti. Goodyear-däcken gör genomgående bra på de flesta typer av underlag, och komma med en slitbaneförslitning garanti på 80.000 miles. Den Hankook Optima H727 har en garanti som täcker 100.000 miles. Högpresterande däck brukar inte bära slitbaneförslitning garantier, men Michelin Primacy MXV4 är ett märke som kommer med en imponerande 60.000 miles garanti. Den Michelin Primacy finns i H-och V-betyg hastighet, och är en av de bästa all-säsongen högpresterande däck i fråga om smidighet, hantering, komfort och hållbarhet.
Rekommenderade

Med alla åtgärder beaktas, listan över mest däck för allmän all-säsong användning inkluderar Goodyear försäkran TripleTred, Hankook Optimo H727, Continental ExtremeContact DWS, Michelin Primacy MXV4 och Michelin Pilot Sport PS2.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101257.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.