Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Skillnad mellan däck Kablar & slirskydd

köra ett fordon i snö och is utan vinterdäck eller fyrhjulsdrift kan skapa en farlig situation. Snökedjor eller kablar snö kan användas för att göra körningen säkrare i dessa förhållanden. Slirskydd

Snökedjor är tillverkade av stål länkar och används på fordon när det finns snö och is förhållandena på vägen. Kedjor finns i olika mönster såsom twist länk, rutmönster, v-bar och lera kedjor tjänster.
Däck Kablar

Däck kablar är metall kablar som har en hylsa tillverkad av stål som täcker kablarna. Däck kablar kan vara enklare att installera än kedjorna på grund av spak-lås fastspänning används för att fästa kablarna till däcket. Däck kablar kan inte användas på fordon som har vinterdäck. Däck kablar ger en mjukare körning, är billigare än kedjorna och lättare än kedjorna också.
Varningar

Vid körning med kablar och kedjor, hastigheterna bör inte överstiga 30 mph. Dessutom kan skador på kablarna eller kedjorna uppstå om man kör på vägar med ingen snö eller is.
Andra användningsområden

slirskydd och kablar kan också användas för att få dragkraft i lera eller sand. Addera Tip
p Det är bäst att träna installera slirskydd och kablar däck för att säkerställa en korrekt passform och för att undvika att sätta dem på för första tid i kallt, fuktigt väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101249.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.