Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckvulsten Sealing Verktyg

Det snabbaste sättet att täta pärla på en fälg är att använda ett däck förändras maskin, men det är inte alltid ett tillgängligt alternativ. Den goda nyheten är att människor har byta däck och tätning pärlan hemma i generationer, och du förmodligen har det mesta du behöver ligga runt garaget. Det kan ta lite övning, men efter en eller två försök, kommer du att börja se hur pärlan förseglas, och sedan däckvulsten kommer att dyka rätt på plats. Bead Seater

En sträng sits är ett speciellt gummi hoop som passar över kanten och hjälper till att fylla däcket med luft. Genom att fylla gapet mellan fälgen och däckvulsten, håller vulsten sits luften i medan däcket är uppblåst. Såvida du inte planerar att ändra en hel del däck, du förmodligen inte kommer att behöva investera i en av dessa. Addera gummiklubba
Sittplatser pärlan hindrar luft från att komma runt kanten .

däcket blåses upp, slås an mot sidoväggen med en gummiklubba hjälper burk pärlan nog för att dyka på plats. Fram däcket håller luften, kommer slås an mot sidoväggen inte uträtta något. Använd dina händer för att skjuta eller dra däckvulsten i läge tills den börjar hålla luften.
Wet tvål svamp
Använd en tvål svamp, trasa eller borste.

En mättad tvål svamp gör det lättare för kulan att glida på plats. Svampen minskar friktionen vid avtorkning runt pärlan av däcket. När det har delvis skjutas på fälgen, bör du kunna avsluta tätning pärlan genom att blåsa upp däcket med luft.
Kompressor
kompressorer är praktiskt för många skäl.

En bra kompressor kommer att hjälpa. Använd en kompressor med en tank, vilket gör att du kan börja med en reserv av trycket. Detta innebär att du kan överföra luft i däcket snabbare, vilket gör det trycker däckvulsten på plats på fälgen.
Förgasare Cleaner

En sprayburk med eter eller förgasare Cleaner är ett av de enklaste sätten att försegla en däckvulsten, men det innebär antända en liten explosion. Spraya helt runt det inre av däcket, strax innanför vulsten. Spraya en linje längs däcket och en kort bit över marken. Tänd sprutade leden, och däcket kommer att göra en plötslig "whoof" som gasen antänds och sicken plötsligt tvingas på plats på fälgen. Pumpa däcket med luft omedelbart, eller du kanske måste upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101248.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.