Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett traktordäck

Traktorer är tunga high-dragfordon som kräver däck med högsta möjliga dragkraft. Om en traktor däck blir sliten, kan det glida och förlorar förmågan att röra massiva material. På grund av ett traktorns vikt, kan ersätta ett traktordäck vara en svår uppgift. Du måste följa förfarandet med största omsorg för att försäkra traktorn är säkra när de utför denna uppgift. Saker du behöver
tegelstenar eller block
Kraftig jack
stödbenet Sida 2 spoon-typ däck strykjärn
Mallet eller hammare
Kraftig pärla brytare
ventilkärnan borttagningsverktyg
Socket, 1 1/4 tum
Drive spärr, 1/2 tum
Däck smörjmedel
Brush
rostskyddande
Valve fiske Tool Review ringtryckmätare såsom en fjärrkontroll blåsa
mätare
Visa fler instruktioner
Borttagning av traktordäck
1

Stabilisera traktorn. Har traktorn parkeras på en solid, helt plan yta såsom ett betonggolv. Använd tegelstenar eller block för att stabilisera traktorn så att den inte rullar framåt, bakåt eller i sidled. Placera tegelstenar eller block bakom bakhjulen och framför framhjulen.
2

Höj traktor med en kraftig domkraft som stöds av en pallbock för ökad höjd att lyfta traktorn.

3

tömma däcket med hjälp av ventilspindeln. Ventilskaftet är en metall stam på utsidan av däcket. Placera ventilskaftet vid toppen och avlägsna ventilkärnan med hjälp av en ventil verktyg kärna borttagning att skruva av den. Använd klubba eller hammare för att köra ett däck sked i läppen av kanten mellan däcket och fälgen när däcket är helt tömd. Lossa däckvulsten - kanten av däcket - från fälgen bara tillräckligt så att den tunga pärla buster verktyg kan installeras
4

Installera vulsten buster verktyget enligt dess instruktioner.. Sätt pärlan Buster verktyget i pärlan och fälgen. Använd aa 1 1/4 "-uttaget och en 1/2" spärrnyckel för att vrida skruven huvudet och tvinga vulsten bort av fälgen. Upprepa steg 3 och 4 på insidan däckvulsten och fälg. Om kulan fastnat eller rost på fälgen, använd två däck skedar hävstång och bända strängen från fälgen. Med båda pärlor lossnat från fälgen, smörj däckvulsten område med däck smörjmedel hela vägen runt.
5

Placera ventilen hålet på toppen. Wedge de två däck strykjärn nära varandra inuti vulsten fälg ovanpå. Bänd vulsten över läppen av fälgen. Tryck ner på botten av däcket när kulan inte ger tillräckligt slack att dras över kanten. När pärlan är över fälgkanten, ta en av de däck strykjärn ut och bända nästa del. Gradvis bända resten av pärlan, men försök inte dra ut för mycket på en gång eller pärlan kunde riva. Bibehålla ett konstant grepp över däck strykjärn så att de inte fjädra tillbaka och orsaka skada.
6

Infoga två däck strykjärn och helt ta bort däcket från läppen av fälgen. Borsta och rengör fälgen från skräp. Applicera ett tunt lager rostskyddsmedel.
7

Ta bort röret från däcket när utomhustemperaturen pärlan kanten är helt över kanten. Ta tag i röret inuti pärlan i botten och dra den utåt. Arbetet uppåt på båda sidor samtidigt.
8

Infoga däck järn in i pärlan och drar tills vulsten av däcket är helt över kanten.
Montering de nya däcken
9

Smörj insidan pärlan av de nya däcken. Placera ventilhålet på botten av fälgen. Rulla insidan av däcket för att passa över fälgkanten. Använd däck järn för att ge pärlan lite utrymme över kantflänsar gör botten sist. När däcket är över, dra den yttre vulsten över kanten för att ge plats för att placera röret igen
10

Skjut ventilskaftet från röret in i ventilen hålet nertill av däcket . Skruva på fälgen mutter för att fästa ventilen. Skjut röret över flänsen hos fälgen tills röret är inuti däcket. Luft röret en aning. Skruva verktyget ventilen fiske till kärnan stammen. Ventilen fiske verktyg ger dig möjlighet att hitta ventilskaftet inuti däcket. Ta fälgen muttern.
11

Lube utsidan pärla med smörjmedel. Skjut den yttre vulsten över kanten kanten, med början upptill. När pärlan är över, drar på ventilen fiske verktyg för att få ventilskaftet genom ventilen hålet. Ta bort verktyget ventilen fiske.
12

Sänk traktorns hjul på marken tills fälgen är centrerad i däcket. Se till pärlorna och fälgen är i linje. Använd en uppblåsning mätare för att pumpa upp däcket och sits pärlorna till anpassning. Blås inte upp däcket utöver 35 psi eller tillverkarens rekommendation. När pärlorna sitter, ta bort ventilen kärnan att tömma röret helt och blåsa upp däcket till tillverkarens specifikationer. Se till att stå åt sidan vid uppblåsning. Det är farligt att stå direkt framför sidan däcksfoten fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102031.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.