Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera Däck hemma

Rotera däcken på ett fordon är en viktig del av övergripande underhåll. Främre och bakre däcken slits olika, så rotera dem regelbundet jämnar däckslitage och förlänger däckens livslängd. Tillverkarna varierar på den rekommenderade körsträcka för däck rotation, men de flesta rekommenderar att rotera däcken var 5,000-10,000 miles. Medan rotera däcken på en bil kanske låter som ett jobb för en mekaniker, kan vem som helst med rätt verktyg gör det hemma. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Momentnyckel
Jack
Jack står
skruvmejsel Sida 2 stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på ett plant och hårt underlag, t.ex. betong eller asfalt. Flytta bilens växellåda till "parken" inställningen för automatiska växellådor, eller placera fordonet i första växeln på manuella växellådor. Aktivera parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock framför framdäcket och den andra bakom den bakre däcket på sidan av bilen mittemot den du kommer att arbeta på. Detta är för att förhindra att bilen rör sig medan du arbetar med den.
2

Lossa muttrarna på båda hjulen på den sida av bilen du kommer att arbeta på, med rörtång. Ta inte bort dem - bara bryta loss dem (1/2 varv), för när hjulet är i luften, kommer hjulet vända, vilket gör detta svårt. Hissa upp fordonets front med en bil domkraft eller domkraft placeras under bilens ram, precis bakom framdäcket. Med den främre däcket från marken, placera en pallbock under bilens ram bredvid uttaget för att hålla bilen i upplyft läge och sänk domkraften.
3

Jack bak av fordonet på samma sida genom att placera domkraften under ramen precis framför bakhjulet. Höj bilen med domkraft, och placera en annan stödbenet bredvid uttaget nära den bakre däcket. Avlägsna domkraften, lämnar bilens sida uppskjutits av två pallbockar. Kontrollera båda däcken är från marken så att du kan ta bort dem.
4

Ta bort den främre däcket hjulmuttrarna med rörtång. Vrid varje öra moturs för att ta bort den. Placera muttrarna någonstans att de inte kommer att få smuts i sina trådar. Dra av hjulet från navet när du har tagit bort alla muttrarna. Placera hjulet åt sidan.
5

Demontera bakhjulet. Byt däcken på den sida av fordonet, flyttar den ursprungliga framdäcket på baksidan, och den bakre till den främre. Ominstallera muttrarna på hjulen och dra åt dem i ett stjärnmönster, för att säkerställa att hjulen inte binda och sitter ordentligt på naven. Snug dem med rörtång så bra du kan utan att hjulen snurrar.
6

Lyft fordonets front med domkraften för att ta bort den främre stödbenet. Ta stödbenet, och sänk bilen till marken. Ta bort den bakre pallbock med samma metod, tills bilen står på marken.
7

Dra varje tappmuttem igen (återigen, i ett stjärnmönster) med momentnyckel. Följ tillverkarens anvisningar för korrekt åtdragningsmoment. Enligt Dick Pollard, chef för Wilson Tire Company i Plymouth, New Hampshire, om du inte kan hitta tillverkarens specifikationer, använd 80 foot-pounds av vridmoment på import bilar, och 100 foot-pounds på amerikanska bilar.

8

Upprepa denna process, steg för steg, på den andra sidan av fordonet.
9

Enligt Mr Pollard, är det viktigt att åter dra åt muttrarna efter 100 miles körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101313.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.