Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Specifikationerna för KR-16 Inner Tube

innerslang, som ligger inne i väggen av däcket och runt kanten, innehåller trycksatt luft, levereras via en ventil, för att hålla ett däck ordentligt pumpade. Innerslangar har använts i samband med däck sedan 1900-talets början. Även om deras användning i moderna personbilar har minskat, står KR-16 innerslang som ett undantag. Tillverkad av slitstark butylgummi, har KR-16 en standard stamstorlek. Storlek

Används i personbilar, passar KR-16 standard, 16-tums radiella och partiskhet däck, inklusive P205/55R16 genom 65R16, P215/50R16 genom 65R16, P225/55R16 genom 60R16 och P235 /55R16 genom 60R16. Under dessa modellnummer anger bokstaven "P" att däcket passar personbilar, som inkluderar bilar, stadsjeepar, minibussar och lätta lastbilar.

Siffran efter "P" anger, i millimeter, sektionsbredden - från den bredaste punkten av den yttre sidan till den bredaste punkten av den inre sidoväggen. Den första siffran efter snedstrecket representerar sidoväggen bildformat, även känd som sin profil: Ju högre siffra, desto högre däcksidan. Till exempel, "65" betyder att däckets sidovägg höjd motsvarar 65 procent av däckbredden. Den "R" visas efter sidoväggen bildförhållande ger däcket har en radiell konstruktion, ett "D" skulle innebära en bias däcket. Det sista numret av däckstorlek representerar diametern i inches,. I detta fall, till en 16-tums däck matchar KR-16
Stem

KR- 16 innerslangar komma med TR-13 Storlek stjälkar - gummiklädd raka ventiler avsedda för användning med personbilar, lastbilar, jordbruksmaskiner och industriellt bruk - som passar fälg hål 11.3 till 11.7mm i diameter. De kan modifieras med en genomföring eller bussning för att passa 15,7 till 16mm hål. Sextio pounds per square inch priser som det maximala lufttrycket för TR-13 stam, rapporterar Gummi Global Supplies hemsida, med en effektiv längd på 35 mm.
Raw Material

kommersialiserades 1943, ogenomträngliga, ersatte flexibel butylgummi stor naturgummi i tillverkning av innerslangar. Halogenering tillåter kemisk bindning av andra material - som naturgummi, fyllmedel och stabilisatorer - till gummimolekylerna, för att producera en starkare, mer hållbart material. Tillverkning innerslangar utnyttjar olika kvaliteter av butylgummi, inklusive halobutyl, för att uppnå bättre stötdämpning, tryckhållning och motståndskraft mot värme och kyla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101786.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.