Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en Dented Steel Rim

Stål kombinerar järn, kol och flera mindre delar för att skapa en robust men formbar metall. Strukturen av stål gör det möjligt att stå emot väsentliga mängder av missbruk med begränsad möjlighet att sprickbildning. Nackdelen till stålfälgar är att medan de är mindre benägna att spricka, de är mer benägna att böja, med skador som skapar potential för luftläckage. Att reparera en böjd stål fälg kräver värme och tryck, men kan åstadkommas inom loppet av en enda eftermiddag. Saker du behöver
Handhållna gasolbrännare
Hammer
Rim plattången Tool Review Rak kant
Metall fil
Stålull
Visa fler instruktioner

1

Ha en professionell demontera däcket för att undvika ytterligare skador på fälgen. Du kan ta bort däcket själv med pry barer men processen är mycket svårt att göra utan förkunskaper.
2

Värm fälgen med hjälp av en handhållen gasolbrännare i ca 2 till 3 minuter. Vrid lågan så högt som möjligt, skapa en blå låga, för att undvika brännhet metallen överdrivet medan upphettning tillräckligt.
3

Hammer det skadade området i kanten med korta men kraftfulla slag tills kröken rätas ut. Du kan behöva värma hjulet flera gånger under processen. En fälg plattången verktyget griper fälgen som tång och gör att du kan dra eller skjuta böjen, utföra samma reparation utan att behöva slå på fälgen.
4

File eventuella ojämna kanter eller repor med en metall-fil . Rengör området med hjälp av stålull för att ta bort sveda märken från kanten. Ha den professionella montera och balansera däck innan de återvänder hjulet på fordonet
5

.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101637.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.