Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur placerar jag reservhjulet tillbaka på en XC90?

Om du har haft en punktering på din Volvo X90, kan du behöva ta bort och använda Volvos reservdäcket. Efter byte av reservdäcket med en permanent, måste du sätta reservdäcket tillbaka på Volvo i sin lagringsplats. Genom att göra detta kommer du att ha tillgång till reservdäcket om du behöver den igen. Att sätta reservdäcket igen liknar bort det, förutom stegen är omvända. Instruktioner
1

Öppna jack facket i din Volvo att komma till två jack stavar. Du behöver dessa för att sänka reservdäcket hållaren. På fem-sits modellerna är jack facket sitter på passagerarsidan av det bakre lastutrymmet. Den sjusitsiga modeller, det ligger i den centrala delen av det bakre lastutrymmet. Öppna locket för att hitta jack stavar.
2

Anslut jack stavar tillsammans. Sätt sedan detta verktyg i reservdäcket utlösningsmekanism i den centrala delen av den bakre lastgolvet. Vrid verktyget motsols för att sänka reservdäcket hållaren. Fortsätt att vrida tills verktyget inte kommer att vända och hållaren är helt sänkt.
3

Nå under den bakre stötfångaren för att ta tag i hållaren. Dra ut den något att ha mer arbetsrum. Sätt den centrala delen av hållaren i hålet i mitten av reservdäcket. Vänd det vertikalt för att infoga den och låt den vila vågrätt när det är genom hålet.
4

Skjut reservdäcket under den bakre stötfångaren. Sätt tillbaka jack verktyget till utlösningsmekanismen. Vrid verktyget medurs för att höja reservdäck. Fortsätt att vrida tills verktyget kommer inte längre röra sig. Vid denna punkt, är reservdäcket i sitt permanenta lagringsläge. Dra isär de två delarna av jack verktyget och sätta in dem i facket. Stäng locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101411.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.