Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är orsakerna till vibrationer i bilar?

Tvärtemot vad många tror, ​​orsakerna till vibrationer i bilar är inte alltid hjulinställning frågor. I de flesta fall, obalanserad eller skadade däck och hjul är de skyldiga. Skador på drivlina, fjädring och styrning komponenter kan också orsaka störande vibrationer. Den här artikeln beskriver de vanligaste orsakerna till vibrationer i bilar. Hastighetsberoende vibrationer

hastighetsberoende vibrationer orsakas ofta av däck som är ur balans, ur runda, har platta fläckar eller utbuktningar i sidoväggarna eller skadas på annat sätt. En böjd hjul och skadade bromsar kommer också orsaka vibrationer vid vissa hastigheter. Andra hastighetsberoende vibrationer frågor kan vara direkt relaterade till skadade eller slitna drivlinan komponenter eller styrning och fjädring.

Vibration medan drivingTires som är ur balans kommer typiskt vibrerar vid högre hastigheter. Vibrationerna kommer inte att märkas förrän nå 45 mph eller högre. Om vibrationer uppträder på ett brett spektrum av hastigheter, då är det möjligt att du har ett skadat däck, böjda hjul eller någon annan fråga. Om däcken bär ojämnt över slitbanan, är det en hjulinställning utfärdandet eller däcken inte är ordentligt pumpade och har slitna ojämnt som följd.

Vibration medan stoppingIf bilen vibrerar bara när du sakta ner eller stanna, eller drar åt ena eller andra sidan, det är en bra indikation på att det finns ett problem med bromsarna. Skadade bromsbackar eller dynor, eller ännu värre, kommer en skev rotor orsaka att fordonet ska vibrera när du sakta ner.

Övriga hastighetsberoende vibrationsLoose eller trasig styrning och fjädringskomponenter kan orsaka vibrationer vid acceleration, retardation eller förändringar i hastighet. Slitna tie rod bussningar, skadade stöttor eller stötar är vanliga orsaker till vibrationer. Drivlina problem, såsom en dålig hjullager, skadade CV-leden (front-hjulsdrivna bilar), en böjd eller obalanserad drivaxel (bak-hjulsdrivna bilar) eller saknas chassi /drivlina spjäll vikter är alla exempel på hastighetsberoende vibrationer. Addera RPM-känsliga vibrationer
Vibrations

inträffar vid en viss RPM, men inte i förhållande till en viss hastighet, orsakas ofta av problem relaterade till motorn eller komponenter fäst vid den. Lösa eller trasiga motorfästen, lösa eller trasiga fästen tillbehör, lösa eller skadade bälten och defekter i servostyrningen är exempel på vibrationer som uppstår vid vissa varvtal.
Skadad chassi

Om fordonet var inblandad i en olycka, kan chassit vara välkommern, vilket gör att rikta hjulen nästan meningslöst. Tyvärr är en skadad chassi extremt svårt och dyrt att åtgärda, i svåra fall, är det omöjligt att korrigera.
Hjullager

Bad hjullager kommer att avslöjas mer från ljuda än vibrationer. Ett vinande ljud som kommer från ett av hjulen är ett tecken på att hjullagren skadas. Ljudet kan leda till en märkbar vibration om problemet inte rättas.
Söka professionell hjälp
p Om ditt fordon lider av en irriterande vibrationer, ta den till en ansedd mekaniker eller däckhandlare. Har testa dem köra bilen. De bör kunna diagnostisera problemet och rekommendera en lösning på problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101059.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.