Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en luftkompressor på din punktering

Ingenting hindrar dig från att få där du måste gå så snabbt som en punktering. Oavsett om det är ett långsamt läckage som du behöver för att underhålla, eller du går ut för att hitta ditt däck helt platt, kan det fyllas på med hjälp av en kompressor. Så länge det inte är en stor punktering eller andra stora problem med dina däck, bör du kunna fylla den med tillräckligt med luft för att köra den till en verkstad. Saker du behöver
Däck inflationen mätare
Kompressor
Visa fler instruktioner
1 p Om möjligt, fastställa orsaken till din lägenhet eller lågt däck. Om du ser en stor punktering, jack eller föremål sticker ut ur dina däck, överväga att ringa en bärgningsbil eller installera extra för att få din bil till en verkstad för en ny eller korrigerad däck.
P Om din däcken är bara lite lite på luft, eller om du har att göra med en långsam läcka och vet dina däck håller luften en stund, då är det säkert att använda en kompressor för att fylla dina däck.

2

Kontrollera alla däck för att avgöra vilka som behöver luft. Korrekt inflationsnivån kan hittas i din instruktionsbok eller på ett plakat i förardörren. Använd en inflation mätare för att läsa av från varje däck.
3 p Det finns flera typer av kompressorer, inklusive fristående tankar, UN-tankar med en kort slang fäst och offentliga kompressorer hittade på de flesta bensinstationer. De som finns på bensinstationer har inflationen mätare fastsatt, så om du är på väg och inte har en egen mätare, kan du fortfarande följa korrekt förfarande.
4

Att använda ett stativ -Enbart kompressor, slå på den och vänta ett par minuter att fylla med tryckluft. Se den bifogade filen är en som är speciellt utformad för att passa in på ett däckets ventilskaft. Tryck kraftigt på öppningen rakt på ventilskaftet, vilket gör att all luft in i däcket. Du kommer att höra ett högt väsande ljud om kvarstad inte riktigt spola på ventilen öppnas.

Fylls med luft, periodvis stoppa att kontrollera däcktryck för att förhindra överfyllning. Om du bara behöver ett par PSI (pounds per square inch) i ett däck, bör en fullstor kompressorn fylla i några sekunder. Det kommer att ta lite längre tid för ett däck som är nästan tom.
5

bensinstation kompressorer fungerar på samma sätt, förutom de flesta kräver att du infoga mynt innan kompressorn startar. Kompressorn kommer att stanna på en viss tid, så om du behöver ytterligare använder, måste du infoga fler mynt.

Spara pengar med hjälp av inflationen mätare innan du slår på kompressorn. Har uncapped ventilspindeln och kompressorns slang redo att gå innan du sätter mynt. För fyllning, följer samma förfaranden som ovan.
6

Många människor bär en portabel kompressor, eller en liten tank med komprimerad luft, i sin trunk. Idén är densamma, men dessa i allmänhet tar längre tid att fylla ett däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101101.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.