Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur hittar man den dag då min bil Däck gjordes

Du kör din bil varje dag och ta dina däck för givet. De har trevligt, tjock slitbanan och de är långt ifrån skallig. Men hälsan hos dina auto däck är viktigt, och de kan vara äldre än du tror. Auto däck är gjorda av gummi och kan torka och spricka med tiden, ofta från insidan och ut. Däck som är för gamla kan vara en fara på vägen, så du bör vara medveten om sin ålder. Här är hur man kan räkna ut det datum som din auto däck gjordes. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Titta på sidoväggen av din bil däck och hitta branding koden kallas Tire Identification Number. Det börjar med bokstäverna "DOT", följt av 10, 11 eller 12 fler bokstäver och /eller siffror som talar om den plats där din bil däck gjordes, dess storlek, tillverkarens kod, och veckan och året det gjordes.
2

Notera de fyra sista siffrorna i koden märkt på din bil däck. Det kanske eller kanske inte ser ut som en infälld triangel. En kod som slutar med fyra siffror tyder på att ditt däck gjordes efter år 2000. De två första siffrorna identifierar veckan din däcket gjordes, och de två sista siffrorna identifierar året din däcket gjordes. Till exempel innebär DOT PK9R DFM 1208 att en automatisk däck gjordes i tolfte veckan år 2008.
3

Bestäm om dina däck gjordes före år 2000. I det fallet ser du bara tre siffror istället för fyra i slutet. De två första siffrorna berätta veckan din bil däck gjordes, och den sista siffran anger året i årtiondet den gjordes. Till exempel, säger Dot PK9R DFM 128 att en automatisk däck gjordes i tolfte veckan av det åttonde året av decenniet, eller 1998.
4

krypa under bilen om branding koden inte är synlig på utsidan av dina däck. Det kan vara dolt på den andra sidan. Var noga med att ta en ficklampa med dig, eftersom det kan vara för mörkt för att se. Tillverkarna tycker inte om att göra det enkelt för dig att ta reda på hur gamla dina däck.
5

Kontrollera alla fyra av dina auto däck för att hitta den tidpunkt de gjordes. De kanske inte har alla gjorts tillsammans även om du köpte dem på samma gång. Vissa däck kan ha suttit i däckverkstad i två år eller mer väntar på dig att köpa dem, och de har redan börjat sin åldrandeprocessen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101166.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.