Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter bildäck

Om du kör din bil under en längre tid, kommer du så småningom att behöva byta däcken som följde med din bil. Den typ och stil du skulle kunna likna de ursprungliga däcken, men det kommer att bli en bättre resa om du ersätta de gamla däck med däck som är anpassade till din livsstil. Instruktioner
1

Innan du kör till däcket butik och köpa en ny uppsättning däck, först avgöra om du behöver byta dina däck. Ett däck är normalt anses vara osäkra att köra på om mönsterdjupet är 2/32 av en tum eller mindre (ett nytt däck vanligtvis har 10/32). Ett snabbt sätt att kontrollera detta är att invertera ett öre och placera den i däckets slitbana. Om du kan se toppen av Abraham Lincolns huvud, däcken behöver bytas.

Ny forskning har rekommenderat att göra detta test med en fjärdedel i stället för ett öre. Dina däck kommer att ersättas förr, men du kommer att kunna stoppa snabbare på våt asfalt. När du har fastställt att du behöver nya däck, du behöver ta reda på vilken storlek däck du behöver köpa 2

. Sidoväggen av dina nuvarande däck ska ha storleken tryckt på det, men jag skulle inte rekommendera att använda denna information om du köpt din nya bil varumärke. Eventuella tidigare ägare av din bil kan ha köpt fel storlek på däcket. Du kan hitta rätt storlek på däcket plakat. Beroende på bil, kan du hitta den här informationen om fordonets dörr kanten, dörrposten, handskfacket dörr, eller bränsle dörr. Storleken kommer att se ut P # # # /# # R # #. Till exempel är min bilens däckstorlek P205/65R15.
3

När du börjar leta efter däck, kommer du att finna att det finns många typer och stilar av däck. När du köper däck, försök att köpa däck som matchar dina behov. M & S eller Mud and Snow däck är de mest populära och kommer förmodligen att fungera för de flesta människor. Det finns även vinterdäck avsedda för körning i snö, slask, is och kalla torra vägar.
P Om du använder din bil för att bogsera eller dra tunga objekt, kommer du vill kontrollera belastningen för däcket. Ju större nummer, desto mer vikt däcket tål utan prestandan lidande. Bredvid belastningsindex blir en bokstav som representerar Hastighet. Bokstäverna är inte i ordning, men det är det lägsta betyget en Q som representerar ett test hastighet på upp till 100 mph. Det är aldrig rekommenderat att överskrida skyltad hastighet på vägarna du kör.
4

Annan information kan vara användbar är däcket garantin. Vissa däck har inte en garanti (som vinterdäck och några höga prestanda däck). I allmänhet kommer touring däcken har ett högre garanti slitbanans livslängd. Anledningen är att däcken är gjorda av ett hårdare gummi och inte bära iväg så snabbt. Eftersom de är gjorda av ett hårdare gummi, dock är vissa prestanda förlorad för kurvtagning och vått väder dragkraft också offras.
P Om du har en reklamation, kommer du att betala ett proportionellt pris för din nästa uppsättning däck baserad på hur länge dina gamla däck varade jämfört med hur länge de förväntas pågå.
5

Slutligen anser utseendet på däcket. Personligen gillar jag en helt svart däck. Vissa människor gillar däck med en vit vägg. Andra personer gillar upphöjda vita bokstäver på sina däck. När du handlar för däck, se till att välja ett däck stil som passar dig och din bils personlighet. Var medveten om att vissa däck kan monteras på mer än ett sätt. Till exempel kan ett däck med upphöjda vita bokstäver kunna installeras så att bokstäver är mot fordonet som visar en slät svart däck mot utsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100955.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.