Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter Däck och hjul Storlek

bestämma storleken på fälgar och däck på din bil kräver flera mätningar. Lug och bult hålbild är avgörande för dimensionering hjulet, medan mätning av diametern och bredden av däcket är avgörande för gummit. Auto däck är som avses i steg om millimeter. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

tittar rakt på mitten av auto hjul, räkna antalet bulthål. Vanliga bultmönster är 3 -, 4 -, och 5-bult system. Placera ett måttband vid slutet av ett av hålen, sedan utvidga det ut till hålet direkt över från den. Ta mätningen i millimeter och kombinera det med bulten numret (exempel: 24mm x 5).
2

Torka bort eventuellt skräp från däckets sidovägg och inspektera en sifferkod, t.ex. 225/25 , vilket skulle i detta fall vara 225 mm i diameter och 25 mm bred. Om däcken är för slitna för att se däckets storlek, använd ett måttband.
3

Placera ena änden av måttbandet vid ena änden av däcket och kör bandet direkt över till den andra änden av däcket för att fastställa däckets diameter i millimeter.
4

Placera änden av måttbandet på kanten av däckets slitbana och sträcka ut den till den motsatta sidan av slitbanan för att lära bredden av däcket. Kombinera dem att bestämma däckets mätningen, t.ex. 235/45.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101604.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.