Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så att välja rätt lastbilsdäck Jack

Så du har en punktering och behöver en domkraft. Byta en lägenhet eller byta ett däck är en uppgift som de flesta bilägare kommer att behöva utföra en eller två gånger under sin livstid. Lastbilar har normalt mycket högre markfrigång än bilar och kan väga mer också. Detta gör att välja rätt åtsittande jack avgörande, och detta är baserat på din lastbil markfrigång och vikt. En låg domkraft inte kommer att kunna lyfta lastbilen högt för att ta bort däcket, så en flaska jack är perfekt för lastbilar. Dessa finns i flera storlekar och vikt kapacitet lyft. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Öppna din dörr och titta på information om bilen sticker, oftast på dörren nära dörren sylt, eller på dörrkarmen av trucken. Detta kommer att lista bilens grundläggande information.
2

Leta efter lastbilens bruttovikt eller tjänstevikt. Detta kan refereras som Totalvikt-Gross Vehicle Weight eller GCW-Gross tjänstevikt. Detta kommer att skrivas i en mätning av tons såsom 3,0-ton, eller 2,5-ton. Avståndet i inches från marken till ramen på din lastbil, eller till
3

Mått domkraften placering poäng, med ett måttband. Ett jack placering punkten är installerad på vissa lastbilsmodeller och är oftast en liten utskjutande metall bar som ligger på ramen på framsidan och baksidan av lastbilen, bara nära däcken.
4

Gå till en automatisk delar butik eller en återförsäljare för respektive bilmodell och ordning eller köpa en domkraft som passar dina mått. Som en tumregel, välj en domkraft som överträffar dina viktmätningar något så att du vet säkert att det kommer att lyfta lastbilen från marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101403.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.