Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man avgör däckslitage

Däck är dyra att ersätta och det finns många variabler som kan orsaka för tidig förslitning. Roterande och balansera regelbundet kommer att se till att däcken håller så länge som möjligt. Kontrollera regelbundet för korrekt inflationen och ojämnt slitage kommer också bidra till att förhindra lägenheter och hjälpa dig att upptäcka potentiella problem innan de blir för allvarliga. Saker du behöver
Däck gaugeTire pump /generatorFloor jackJack stå
Visa fler instruktioner
1

Lyft varje hörn av fordonet (ett hörn i taget) med golvet jack och placera en pallbock under fordonet för att stödja det. Detta gör att du kan inspektera däckets omkrets för att avgöra däckslitage.
2

Placera fordonet i neutral växel för att inspektera drivaxeln. Dra åt parkeringsbromsen för en framhjulsdriven bil samtidigt kontrollera framdäcken. Lossa parkeringsbromsen och lägg i växeln eller park (utom bakhjulsdrivna bilar) när de inspekterar de bakre däcken.
3

Kontrollera ytterkanterna av däcket. Om båda kanterna av däcket är slitna mer än mitten slitbanan, då däcket är för lågt. Detta beror på att centrum slitbanan kollapsar och åkattraktioner däck på kanterna. Om centret däckets slitbana är sliten mer än de yttre kanterna, är däcket över-uppblåsta. Över-inflation bringar däcket att rida på däckets mitt och drar kanterna på däcket bort från vägen. Kontrollera och justera lufttryck i däck (med hjälp av en kompressor för att fylla eller trycka ventilkärnan att släppa). Leta upp etiketten däcket informationen på förarsidan dörrkarmen för att lära sig vad tillverkaren rekommenderar för lufttryck i fram-och bakhjul.
4

Bestäm om slitbanan slitage på framdäcken är närvarande på ett kanten, men inte på den andra. Detta kan vara resultatet av en dålig rotation regim, lös eller trasig front-end komponent (er), eller att fordonet kan vara ur läge. Framdäck hantera styrningen rörelse ett fordon så, som ett resultat, är det vanligt att kanterna att bära snabbare än bakdäcken.
5

Inspektera slitbanan och sidoväggarna för eventuella främmande föremål som spikar eller skruvar. Varje gång du har att sätta luft i ett däck, kontrollera lufttrycket regelbundet för ett par dagar för att se till att det är att upprätthålla trycket.
6

Bestäm om slitagevarnare har ojämna kala fläckar, är kupade, scalloped eller sågtandad. Dessa typer av ojämnt slitage skulle indikera en dålig hjulbalans och rotera regim, en dålig anpassning eller svaga fjädringskomponenter.
7

Mät mönsterdjupet på varje däck med AA kvartal och ett öre (se Referenser) . Kanten av ett öre till den absoluta toppen av Lincolns huvud är 1/16 av en tum. Ett däck anses löpte med denna minimala mängd mönsterdjup kvar. Kanten på en fjärdedel till toppen av Washington huvud är 1/8 av en tum. Även om detta är acceptabelt slitbanans livslängd för däck, kommer däcket inte hantera inbromsning eller dåliga väderförhållanden samt och bör övervägas för byte snart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101015.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.