Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du hittar en bil Däckens

Vi frågar en massa ut bildäck. Tillsammans med att stödja hela bilens vikt, dess last och dess passagerare, däcken bära bördan av gupp, gropar och andra faror väg. När du köper nya däck till din bil, lära sig att kontrollera datumet koden. Vissa däck, såsom de med ovanliga storlekar eller slitbanemönster, kan sitta på hyllan i däck butiker i år innan du hittar köpare. Eftersom däckens gummi kan försämras redan innan installationen köper de nyaste däcken möjligt. Det amerikanska Department of Transportation (DOT) kräver att alla däck beslutsfattare stämpla däck med theit vecka och tillverkningsår. Instruktioner
1

Leta reda på numret däcket identifiering på däcksidan --- en 10 - till 12-siffriga koden börjar med bokstäverna "DOT".
2

Kom ihåg att att DOT endast kräver att tillverkarna stämpla en sidovägg med däcket identifieringskoden. Kontrollera den andra sidan av däcket om din däckets sidovägg har bokstäverna "DOT" och endast fyra ytterligare tecken, eftersom detta inte utgör en komplett kod.
3

Gör en notering av senaste tre eller fyra bokstäver av 10 - till 12-siffriga koden. Däck som tillverkats sedan 2000 kommer att ha en kod som slutar på fyra nummer i följd, medan däck som tillverkats före 2000 kommer att ha en kod som slutar på tre nummer.
4 p Om koden slutar fyra på varandra följande nummer, läs första två tecknen i denna fyrsiffriga kod för att lära sig den vecka som tillverkningen, läsa de två sista siffrorna för att lära sig det året. Till exempel var ett däck stämplat "DOT 2RLL LMLR3408" tillverkad i 34: e veckan av 2008. Om koden slutar i tre nummer

, de två första tecknen i denna tresiffrig kod anger framställningsvecka och den sista siffran visar året. Till exempel, ett däck stämplat "DOT EJ8J FMD309" tillverkades i den 30: e veckan av 1989 eller 1999.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101592.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.