Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur fyller ett reservdäck

Det är lätt att glömma att behålla din reservdäck, överväger du sällan behöver använda det och de flesta moderna bilar har det göms undan i bagageutrymmet. Men om du får en punktering när du kör, är ett reservdäck kommer bara att vara till nytta om det är ordentligt pumpade. Det är därför det är en bra idé att regelbundet kontrollera däcktrycket på din fritid för att vara säker på att du är förberedd om en vägkanten nödsituation. Saker du behöver
Air kompressor
Tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Kör till en bensinstation som har en kompressor om du inte har någon hemma. Medan de flesta kompressorer vid bensinstationer ut en avgift, om du köper en del gas, kan du ofta få skötare att aktivera det för dig gratis.
2

bort reservdäcket från fordonet om är det för närvarande inte är i bruk. Mest reservdäck ligger i bagageluckan. Om du inte hittar din, konsultera din instruktionsbok för den specifika platsen.
3

Ta av locket gummi skaftet på ventilen i reservdäcket. Sätt locket i fickan så att du inte tappar bort den.
4

Tryck montering på änden av luftslangen på däckets ventil. Om luftslangen som en hävstång trycka ned den för att starta flödet av luft. Om det inte finns någon spak, kommer luftflödet i däcket startar när du trycker ner kopplingen ovanpå ventilen.
5

Ta bort luftslangen och använda övertryck däcktryck för att kontrollera tryck. Om mer luft behövs, sätt tillbaka luftslangen, fyll däcket med mer luft och sedan kontrollera trycket igen. Upprepa denna process tills däcket når tillverkarens rekommenderade däcktrycket.
6

Placera locket gummi skaftet på ventilen och scew tillbaka den på däcket.
7

Place reservdäcket tillbaka i fordonet om det inte används för tillfället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102019.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.