Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inflate Däck i kallt väder

ordentligt pumpade däck bidrar till körsäkerheten genom att förbättra dragkraft och hantering. Dessutom, däck som är ordentligt pumpade uthärda mindre slitage och därmed håller längre. Det är särskilt viktigt att hålla dina däck på rätt tryck under vintermånaderna på grund av risken för att stöta på farliga körförhållanden Du behöver
lufttrycksmätare
Däckspecifikationer
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera rekommenderat däcktryck som anges av tillverkaren. Om du inte känner till rätt däcktryck, titta på däcket tillverkarens hemsida.
2

Använd ett däck mätare för att kontrollera trycket i däcken ofta under kallt väder, ungefär en gång i veckan. Glöm inte att kolla reservdäcket. När vädret blir kallt, kommer däcktryck sjunka ungefär ett pund per kvadrattum för varje 10 graders sänkning av temperaturen.
3

Mät lufttrycket i däcken innan du börjar köra. Däcktillverkaren riktlinjer antar däcktryck mäts när däcken är kalla, vilket innebär att de inte har värmts upp från att drivas. Om du mäter trycket efter körningen, kommer du att få en felaktig avläsning.
4

Undvik tömmas dina däck i ett försök att förbättra greppet på is eller snö. Denna metod fungerar inte. Svårt tömda däck genererar mycket värme och kan blåsa ut och orsaka en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101183.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.