Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Match ett däck med en Rim

När du väljer nya däck till din bil, är det viktigt att välja däck som är kompatibla med fälgar på din bil. Däck och fälgar som inte är samma storlek kommer inte att fungera korrekt. Beroende på hur stor skillnaden är mellan däckstorlek och fälgstorlek, kommer vissa däck fungerar inte på vissa fälgar. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bestämma storleken på dina fälgar. Det enklaste sättet att göra detta är genom att titta på storleken på det däck som du tar bort från kanten. Leta efter de siffror som anger däckens storlek. De kommer att se ut ungefär så här: ". LS 215/75 R16" Siffran efter "R" är den som du behöver komma ihåg. I detta fall har kanten en diameter av 16 inches. Du kan även mäta diametern på den fälg manuellt med ett måttband eller ta den till en däck butik för att få det professionellt mätas.
2

Bestäm hur djupt dina fälgar är. Även om de flesta vanliga däck och fälgar har väldigt lite variation och djup av fälgen kommer inte att påverka mycket, det är inte sant med överdimensionerade eller racing däck. Dessa typer av däck kräver bredare fälgar än vanliga däck.
3

Bestäm vilken typ av däck du är intresserad av att köpa. Olika typer av däck är utformade för olika ändamål, till exempel landsvägskörning eller terrängkörning. Välj vilken typ av däck som bäst passar dina behov.
4

Köpa däck på ditt val med samma storlek diameter som din fälg. Till exempel, om du har en 16-tums fälg, så dina däck bör ha en 16-tums öppning i mitten för fälgen. Om den inte gör det, kommer däcket passar inte fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101531.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.