Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort ett däck med ett hjul Låsmutter

Wheel låsmuttrar används för att hålla hjulen från att bli stulen av tjuvar. Dessa låsmuttrar kräver en särskild nyckel för att ta bort muttern. Nyckeln passar på en ände till hjulmuttern, och på den andra är ett sexkanthuvud för att fästa ett däck järn. Det finns tillfällen, men när du kan ha förlorat nyckeln hjullås eller du kanske inte har det när du behöver det, vilket gör låsmuttern svårt. Du kan välja mellan två olika metoder för att ta bort ett däck med ett hjul låsmutter --- varav en kommer att ta fem minuter per däck, de andra, 20 minuter. Saker du behöver
Jack
2 Jack står
Däck järn
Wheel nyckel
Dead-slag hammare
1/2-tums Hylsnyckelsats
1/2-tums breaker bar
Visa fler instruktioner
Historia Finns
1

Lyft upp bilen med domkraft. Ställ ner den på pallbockar så bilen är ordentligt stöd.
2

Ställ nyckeln hjullås på hjulet låsmuttern och vrid den tills knappen låser på låsmuttern, vilket gör den redo att skruva . Addera 3

Sätt däck järn på låsmuttern. Vrid däcket järn moturs för att ta bort låsmuttern. Upprepa steg 2-3 för alla andra muttrar på hjulet.
4

Placera däcket järnet på de icke-låsmuttrarna och vrid motsols för att avlägsna de återstående låsmuttrar. Ta däcket och hjulet från bilen med båda händerna.
Missing Key
5

Lyft upp bilen med domkraft. Ställ ner den på pallbockar så bilen är ordentligt stöd.
6

Placera en hylsa från din 1/2-tums socket inställd på låsmuttern. Hitta en socket mindre än låsmuttern själv men tillräckligt stor för att tvinga-utrustad med en hammare.
7

Håll kontakten över låsmuttern och hammare det på låsmuttern med de döda-slag hammare . Den döda slag hammare är bättre än en traditionell hammare eftersom huvudet av hammaren är fylld med sand, vilket minimerar rekyl från det påverkade ytan. Placera sedan 1/2-tums breaker bar på sockeln och vrid den moturs för att ta bort låsmuttern. En breaker bar är en lång bar --- 12 inches och längre --- som har en bifogad fil på den ena änden till uttaget. Den breaker bar ger mer inflytande än de flesta spärrar. Släng låsmuttern och uttag, eftersom de inte kommer att kunna återanvändas.
8

bort kvarvarande hjulmuttrar på hjulet med däck järn. Dra av hjulet från bilen med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101347.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.