Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man förlänga livslängden på däck

Inte bara kommer din bil vara säkrare med välskötta däck, kommer dina däck håller längre och de kommer att bidra till bättre mileage.Years sedan, var ett typiskt däck garanteras för omkring 25.000 till 30.000 miles . Idag ska de garanteras i tre tiden så länge. Även om de kan ha gott om mönsterdjup, måste du ändå att regelbundet kontrollera dem finns det några saker du bör göra för att hålla dina däck i toppskick. Instruktioner
1

Kontrollera att lufttrycket i däcken är förenligt med vad tillverkaren säger är rätt för din bil. Du kan hitta den informationen antingen i manualen, i handskfacket eller på insidan av ytterdörren. Det är en fruar berättelse som du bör hålla trycket lågt på dina däck för att förbättra greppet. Inte bara kommer att orsaka dina däck slits ut snabbare på grund av den ökade friktionen, det kommer att kosta dig körsträcka. Håll korrekt lufttryck i däcken och bilen kommer att köras smidigare, hantera bättre.
2

Kontrollera däcktrycket när temperaturen sjunker. Statistiskt kommer din däcktrycket faller ungefär en grad för varje tio graders sänkning av temperaturen. Så, med vissa temperaturer som varierar så mycket som 50 grader mellan sommar och vinter, kan du se effekten vädret har på dina däck.
3

Rotera dina däck ungefär var sjätte månad för att hålla mängden slitage konsekvent på samtliga däck. Planera att göra detta när klockorna förändring för sommartid så att du inte kommer att glömma.
4

När du behöver byta ett däck, men det behöver inte vara samma märke som de andra däcken. Det bör dock ha ett lågt rullmotstånd för att ge dig bättre körsträcka. Se ett däck professionell om vilken är den bästa däck till din bil.
5

Se till att dina däck är rätt inriktade. Dålig däck justering kan orsaka ett däck som ska ersättas långt tidigare än det borde vara. Dessutom, en dåligt anpassad bil är osäkert, handtag med större svårigheter, har lägre gas körsträcka och påskyndar behovet av att byta däcken. En kontrollampa tecken på att dina däck är ur läge är ojämn slitagevarnare.
6

Från tid till annan, kolla dina däck för skärsår, sprickor eller utbuktningar i sidoväggarna och trappsteg. Om de är närvarande, ersätta däcket eftersom det utgör en fara varje gång du sätter dig bakom ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100912.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.