Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Skälen för hjulinställning

Hjulinställning avser i vilken vinkel hjulen relaterar till varandra, till fordonet och vägen. Din hjulinställning kan vara avstängd i någon av de tre inriktningar, som är kända som toe, camber och caster. Inriktningen av bilens hjul kan påverka dess hantering och attribut till däckslitage. Toe Alignment

tå anpassningen av dina hjul hänvisar till hur parallella hjulen är med varandra. Hjulen har en perfekt tå justering, eller noll-tå när de är helt parallella med varandra och vinkelrätt mot vägen. Toe justering har mer effekt på däckens slitage än någon annan inriktning. När de främre ändarna av hjulen är belägna längre ifrån varandra än de bakre ändarna är, finns det ett tillstånd som kallas toe-out. Toe-out kan orsaka däcken att skrubba eftersom de rör sig vilket kan leda till stora mängder av däckens mönsterdjup bär ner. Drivhjul som inte har en korrekt tå närmande skulle orsaka att fordonet ständigt dra i en riktning. Denna förskjutning gör att föraren att ständigt korrigera fordonets riktning, som orsakar överdriven däckslitage.
Camber Alignment

Camber justering avser mängden av tilt hjulen har. Hjulen har en perfekt camber justering, eller noll camber, när de är exakt vinkelrätt mot vägen. Ett hjul som är ur camber justering gör att däcket att ha ojämnt slitage på en av sina axlar, vilket kan orsaka att fordonet dra åt sidan.
Caster Alignment

Caster justering avser lutningen på styraxeln. Caster justering har liten effekt på däckslitage, det påverkar främst styrning av fordonet i stället. Ett hjul förskjutning kan få fordonet att dra åt sidan. Addera När Anpassningen är nödvändig

När en anpassning har gjorts hjulen ska stanna på rätt linje, men slitna eller trasiga delar kan orsaka hjulen att komma ur läge. Hjulet anpassningen bör kontrolleras årligen, och när nya däck är installerade. Vad bra, om det är ojämnt slitage på däcken, eller om fordonet drar åt ena sidan bör du ha justeringen kontrolleras.
Överväganden
p Om det finns överdrivet däckslitage och en anpassning sker, kommer däcken vara endast delvis kontaktar vägen gång korrigeras. För för fordonet att hantera väl bör de däcken har alla en lika stor förslitning mönster. Innan en justering görs, ska de främre änden Styrlänkmekanism delar kontrolleras, slitna eller trasiga delar som orsakade en förskjutning kan orsaka problem att dyka upp, om de inte ersätts. En styrning komponent som pauser kan orsaka en förlust av styrförmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101836.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.