Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är riktade däck?

Välja nya eller ersättande däck kan vara en utmaning. Däck ska passa din körstil och de typiska vägförhållanden du kommer att möta. Ett däck som tillval är riktade däck. Identification

Directional däck har konstruktion och slitbanan utformade att rotera i endast en riktning. De kallas också "enkelriktade" däck. Directional däck har en pil med ordet "rotation" på däcksidan som visar rätt rotationsriktning.
Funktion

Riktningsventiler däck har sidospår i slitbanan att formen en V-formad slitbanemönster. Slitbanan mönstret är avsett att kanalisera vatten från däckets mitt utåt som däcket roterar. Har en högre motståndskraft mot vattenplaning
Fördelar

Directional däck . Den V-formade slitbanemönster kommer att ta bort vatten från under däcket snabbare än vanliga däckmönster.
Överväganden

Directional däck måste monteras på bilen och hjulet så att de vända i rätt riktning. Directional däck inte kan flyttas till andra sidan av ett fordon utan att tas bort från fälgen, välte och återmonteras.
Varning

När du köper riktad däck, se till att de är monterade för att rotera i rätt riktning. Directional däck monterade bakåt minskar dragkraft, speciellt i torra förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101093.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.