Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Dodge Caravan

Troligtvis bär din Dodge Caravan några mycket dyrbara last: dig och din familj. Eftersom du förmodligen använda din van flera gånger om dagen för att transportera alla runt stan, vill du vara säker på att det fungerar på sin säkraste nivå. Tyvärr är många auto olyckor orsakas av under-eller svulstiga däck. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kolla sidoväggar din husvagn fram och bak däck för det rekommenderade däcktrycket. Dodge rekommenderar 28 till 36 psi för Caravan. Detta kommer att gjutas in i gummi och är ofta svåra att tolka på grund av olika bokstäver kodas och siffror.
2

Låt din husvagn däck till vila i upp till en timme innan du kontrollerar trycket. Nyligen begagnade däck kan ge felaktiga mätvärden. Att låta däcken svalna hjälper till att säkerställa noggrannhet. Dessutom håller däcken borta från de miljömässiga faktorer såsom sol och snö, samtidigt som bilen för att vila.
3

bort locken ventilspindeln däcket stjälkar. Dessa små, ofta svart, mössor skruva för att avslöja en öppning med ett tunt stift sticker igenom. Se till att detta område är rent från damm och fukt, eftersom dessa faktorer kan leda till felaktiga avläsningar.
4

Placera digitala lufttrycksmätare öppna ände stadigt över ventilskaftet tills du inte längre höra luften sipprar från sidorna. Vänta tills lufttrycksmätare piper för att ta bort den. Detta tyder på att din läsning är korrekt och fullständig.
5

Jämför avläsningen till rekommenderat tryck. Lägg luften om trycket är lågt och lufta däcket genom att trycka stiftet inom stammen om trycket är högt.
6

Tänk på din däckets belastningsområde om du hittar din husvagnens däck genomgående låga. Du kan hitta din belastningsområde på sidan av däcket, som normalt representeras av ett tal följt av en bokstav. Till exempel: 95H. Rådfråga diagrammet lastområdet i din instruktionsbok för att vara säker på din van vikt är inte för mycket för däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100868.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.